Stendap komičari Dragan Marinković Maca i Jasmin Džemidžić i grupa srednjoškolaca glumaca amatera iz Istočnog Novog Sarajeva odigrali su u Kulturnom centru Pale humanitarnu predstavu za pomoć u liječenju mladog sportiste Miloša Božovića, koji je u komi dvije godine.
Džemidžić je rekao Srni da su istu predstavu za pomoć mladom sportisti odigrali i u Istočnom Novom Sarajevu, ističući da je poenta bavljenja javnim poslom da se nekome pomogne.

Mladi glumac amater Vladan Droca rekao je da se nekoliko srednjoškolaca uključilo u ovu akciju jer je za liječenje Miloša Božovića potrebno mnogo novca.

Cijena ulaznice iznosila je tri KM, a bio je postavljen i štand sa kutijom za dobrovoljne priloge.

strendap

Devetnaestogodišnji Miloš, koji je bio golman Fudbalskog kluba „Slavija“, povredu glave doživio je tokom meča juniorskih ekipa „Slavije“ i „Zvijezde“ iz Gradačca, i on je i dalje u komi uprkos naporima ljekara i višemjesečnom liječenju.

Akciji prikupljanja pomoći za njegovo liječenje, koju su pokrenuli sportski novinari Istočnog Sarajeva i Sarajeva, priključili su se brojni sportski kolektivi, savezi i sportisti širom BiH i regiona, kulturni, privredni i estradni radnici, učenici, studenti, političari.

Porodici Božović može se pomoći i uplatom na namjenski žiro račun za Miloša Božovića broj: 562-01281157692-32 kod NLB banke Istočno Sarajevo, te uplatom iz inostranstva na devizni račun IBAN: BA395620128126402663 Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, Trg Kralja Aleksandra pet, 71123 Istočno Sarajevo, te SVIFT BIC: RAZBBA22 NLB banka Milana Tepića br. 4, 78000 Banjaluka.

Pozivom na broj 1432 donira se jedna KM za liječenje mladog sportiste Miloša Božovića.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo