vozaci stopУ циљу побољшања стања безбједности саобраћаја на подручју Центра јавне безбједности Источно Сарајево, током протеклог викенда реализована је републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на брзину кретања моторних возила као и на утврђивање алкохолисаности возача и присуство дрога и психоактивних лијекова у организму.

У току акције укупно је контролисано 575 учесника у саобраћају, од којих су 223 санкционисана због прекорачења дозвољене брзине кретања. 146 возача прекорачило је дозвољену брзину у насељу и 77 возача ван насеља.

Од 278 алкотестираних возача, 84 возача су санкционисана због алкохолисаности,  док су три возача одбила да се подвргну акотестирању. Код највећег броја  возача  (49) утврђено је присуство алкохола у организму у количини од 0,31 до 1,00 г/кг, док су регистрована три возача која су управљала возилом са количином алкохола у организму од преко 2,00 г/кг. У току акције лишено је слободе 35  возача који су у службеним просторијама задржани до отријежњења, док је 87 возача искључено из саобраћаја због алкохолисаности.

Центар јавне безбједности Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са провођењем појачаних мјера  по саобраћају са циљем подизања безбједности саобраћаја на већи ниво. Стога апелујемо на возаче као и на остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе и понашају се у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.