radovan-karadzic-hagГоран Петронијевић, адвокат Радована Караџића дао је изјаву из Хага у којој је испричао како први председник Републике Српске је провео ноћ пред изрицање пресуде.

„Председник Караџић се добро осећа, доброг је здравља и крепког духа“, каже Петронијевић и додаје да први председник Републике Српске пресуду ишчекује мирно и без стрепње.

Према његовим речима, Караџић ради на редакцији своје последње књиге и чита духовну литературу.

„Нас правнике из тима храбри говорећи да не бринемо каква год пресуда да буде, да он зна да и Бог и народ знају истину“, наглашава Петронијевић и каже да Караџић не може да схвати да Европа и после свих ових догађаја у Паризу и Бриселу не схвата са чим су Срби били суочени `90-тих година.

Шешељ: Сви на Трг републике!

На јучерашњој конференцији за новинаре одржаној у седишту Српске радикалне странке, лидер радикала проф. др Војислав Шешељ подсетио је да радикали организују протестни скуп 24. марта у 17 часова, на годишњицу варварског НАТО бомбардовања Србије и српског народа.

rk

Митинг радикала уједно ће бити и протест због драконске пресуде коју су у Хагу припремили Радовану Караџићу и која је намерно и смишљено планирана да буде изречена управо на годишњицу бомбардовања.

У оквиру предизборне кампање коју води Српска радикална странка протест је уједно и наш митинг немирења са садашњим напредњачким режимом, спољнополитичком оријентацијом Александра Вучића према Европској унији и приближавању НАТО пакту, економском, социјалном, здравственом, просветном и културном политиком Вучићевог режима.

Шешељ је истакао да ће радикали на данашњем митингу изразити своју вољу и свој пркос, свој понос и достојанство и своје енергично противљење даљем поробљавању и уништавању Србије. Српска радикална странка позива на сутрашњи митинг све грађане Србије који су против уласка у Европску унију и НАТО пакт, све они који се супротстављају злочиначком Хашком трибуналу и који подржавају идеју интеграције са Русијом.

Извор: ruskiekspres.rs/Правда