Na olimpijskoj ljepotici Jahorini već 46 dana u kontinuitetu traje skijanje, za koje su uslovi na planini odlični budući da ima više od dva metra snijega, a na stazama 130 centimetara utabanog, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra “Jahorina” Sanja Ćeremidžić.

Ona je istakla da su ski-staze, zahvaljujući dobroj pripremi, infrastrukturnim radovima i novim snježnim padavinama idealno pripremljene.

Ćeremidžićeva je navela da na Jahorini odavno nije bilo više snijega, koji pada danima, što im svakako ide naruku, ali i da sistem za osnježavanje radi kada god to uslovi dozvoljavaju.

– Novitet ove sezone je svakako i pješačka staza do vrha planine, gdje se nalaze Olimpijski bar i jezero. Sa vrha Jahorine pruža se prelijep pogled na olimpijske planine Igman, Bjelašnicu i Trebević. U večernjim časovima, kada sve odiše mirom i tišinom, osvijetljena pješačka staza dužine tri i po kilometra predstavlja posebnu atrakciju – poručila je Ćeremidžićeva.

Prema njenim riječima, najviše gostiju im stiže iz BiH, ali i zemalja regiona – Hrvatske, Srbije, Crne Gore, pa čak i Slovenije, zbog čega su gotovo svi smještajni kapaciteti na Jahorini popunjeni.

Ona je istakla da je najvažnije da se poštuju epidemiološke mjere, te da gosti mogu da uživaju u bezbjednom i bezbrižnom boravku budući da svi posjetioci na planini imaju mogućnost da urade pi-si-ar /PCR/ test.

Ćeremidžićeva je podsjetila da su skijalište otvorili prvi u Evropi, da su sve staze i instalacije u funkciji, uključujući i noćno skijanje svako veče od 18.00 do 21.00 čas, tako da skijalište radi punim kapacitetom.

Ona je dodala da su putevi prema Jahorini prohodni.