sahaSarajevo – Postupajući po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Saraje pripadnici MUP-a KS su u poslijepodnevnim satima lišili slobode tri osobe osumnjičene da su počinile krivična djela zloupotreba položaja, davanje i primanje dara te protuzakonito posredovanje.

Uhapšeni su Alma Drina, Tarik Drina i Arman Galičić, potvrđeno je za klix.ba u Tužilaštvu KS.

“Alma Drina i Tarik Drina se sumnjiče da su od početka maja do dana lišenja slobode u više navrata od Armana Galičića tražili novac i zauzvrat mu obećali da će Alma kao odgovorna osoba u kreditnoj zadruzi potpisati ugovor o zakupu poslovnog prostora sa Armanom Galičićem. Tako su Alma i Tarik Drina sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 25.000 KM”, kazala je za klix.ba portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Izvršeni su pretresi stana bračnog para Drina te prostorije Željezničarske štedno-kreditne zadruge Sarajevo.

Kako saznajemo, Alma Drina je direktor Željezničarske štedno-kreditne zadruge, a njen suprug Tarik Drina je predsjednik zadruge. Nezvanično, Arman Galičić je bračnom paru Drina davao novac za prostor u kojem se nalazi Tratoria Due na adresi Kranjčevićeva 16, a taj poslovni prostor je u vlasništvu Željezničarske štedno-kreditne zadruge.

Uhapšeni će biti predati Tužilaštvu KS na dalje postupanje.