SVJETSKI POZNATI KUVAR RUDOLPH STIŽE U SARAJEVO NA OTVORENJE “MRVICE”
Povodom otvaranja novog objekta popularne sarajevske cafe-pekare “Mrvica”, u Sarajevo će 1. oktobra, 2016. stići poznati kuvar svjetskog glasa, Rudolph van Veen, našoj publici poznat sa tv kanala 24kitchen. Za ovu priliku, posebno  biće upriličeno druženje sa Rudolphom, koji će svoje vještine pokazati pred posjetiocima novog, drugog po redu, objekta cafe-pekare “Mrvica” u ulici Jelića.

rudolf
“Ponosimo se činjenicom da je ovaj vrsni majstor svog zanata pristao biti naš gost i tako uveličati naše veliko otvorenje, koje pravimo zbog naših sugrađana kako bi imali nesvakidašnji događaj na kojem mogu ponšto naučiti, ali i probati neke od njegovih specijaliteta koje smo svi zajedno do sada mogli samo gledati na TV ekranima», istakla je Dina Ramić-Husomanović, vlasnica popularne «Mrvice». Ovo je samo jedan u nizu poslovnih poteza kojima «Mrvica» želi organizovati susrete sa kuvarima svjetskog glasa kako bi i Sarajevo imalo priliku da ih ugosti, a ljudi iz ove branše nauče mnogo toga novog i obogate svoju ponudu.
Rudolph van Veen holandski je kulinarski majstor i televizijski voditelj. U domovini je popularnost stekao zahvaljujući emisiji Life & Cooking, dok je međunarodnoj javnosti postao poznat zahvaljujući emisiji Rudolph’s Bakery koja se emituje na kanalu 24Kitchen. U 27. godini života osvojio je SVH Master titulu kao najviše holandsko priznanje koje se može osvojiti. Rudolph je prvi ponio obje titule u Holandiji “Master Chef” i “Master Patissier”, dok je osvajao nagrade na takmičenjima od Frankfurta i Sidneja, do Londona i Singapura. Sa četvoricom kolega slastičara, 1999. osnovao je Dutch Pastry Team koji se bavi promocijom pekarstva i slastičarstva na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

bus-stop-bakery_003