Policija je u ovom slučaju uradila sve moguće provere, pretrage, analize i nakon ispitivanja terena, ali i brojnih lica koja potencijalno mogu da imaju veze sa ovim gnusnim zločinom, došlo se do toga da je u ovom trenutku glavnoosumnjičeni za Jelenino ubistvo – njen suprug Zoran – otkriva izvor blizak istrazi

ubist

Beogradska policija ima glavnoosumnjičenog za najmisterioznije ubistvo koje se u poslednjih nekoliko godina desilo na ovim prostorima. Kako ekskluzivno saznaje Telegraf, posle višednevne istrage i danonoćnog rada na terenu osoba za koju se najviše sumnja da je izvršio ubistvo pevačice Jelene Marjanović je ipak – njen suprug Zoran.

Policija je u ovom slučaju uradila sve moguće provere, pretrage, analize i nakon ispitivanja terena, ali i brojnih lica koja potencijalno mogu da imaju veze sa ovim gnusnim zločinom, došlo se do toga da je u ovom trenutku glavnoosumnjičeni za Jelenino ubistvo – njen suprug Zoran – otkriva izvor blizak istrazi, a koji je, iz razumljivih razloga, insistirao na anonimnosti.

Glavni razlog je činjenica da Zoran Marjanović DVA PUTA NIJE PROŠAO POLIGRAFSKO ISPITIVANJE, iako su se u medijima pojavile drugačije informacije. On je oba puta pao na detektoru laži, a osim toga, iskaz koji je u nekoliko navrata davao, prepun je rupa i nelogičnosti.

Naime, u iskazu je naveo neke neverovatne detalje koji se tiču drugih osoba, sećao se čoveka sa štapom, nepogrešivo opisivao i taj štap i još bezbroj drugih detalja, ali se uopšte nije sećao ključnih stvari koje se tiču poslednjeg susreta sa Jelenom, kao ni alibija, navodi naš sagovornik, i dodaje:

Svi mediji u Srbiji objavili su da je Zoran Marjanović prošao poligrafska ispitivanja, tj da je prvi put prošao, ali da je ponovljeno zbog davanja iskaza pod sedativima, pa da je onda prošao i drugi put. To prosto nije tačno – oba puta je pao na poligrafu. Takođe, jedna od sumnjivih stvari je i činjenica da je Zoranov telefon baš u periodu izvršenja zločina bio isključen, pa su pokušaji praćenja kretanja preko baznih stanica bili onemogućeni, što ukazuje da postoji sumnja da je gašenje telefona urađeno s predumišljajem i da je unapred bilo isplanirano.

Naš izvor ipak, ne odbacuje mogućnost da je u ovom monstruoznom ubistvu učestvovalo više ljudi:

– Sumnja se da je u pitanju zločin iz strasti i da je postojao jedan izvršilac, ali postoji i opravdana sumnja da u pripremi i pomaganju prikrivanja zločina učestvovalo više lica, da li kao saučesnici, ili kao pomagači. Ipak, glavni osumnjičeni u ovom trenutku je Zoran Marjanović i trenutno se radi na pribavljanju čvrstih dokaza koji bi sve ove sumnje pretočili u optužnicu i hapšenje – zaključuje izvor.

Nebojša Rojko zvani Vihor, koji je juče po podne oko 17 časova predat srpskoj policiji, prošao je poligrafsko ispitivanje, pušten je na slobodu i sada se nalazi kod kuće.

ubist2

– Nebojša je kod kuće, spava, umoran je… Prošao je poligraf i ja se nadam da će se ceo ovaj haos, koji se dešavao našoj porodici ovih dana, konačno završiti – rekla je njegova majka Nena Rojko, javivši se na njegov mobilni telefon.

Podsetimo, srpska policija tražila je Rojka u vezi sa istragom o ubistvu pevačice Jelene Marjanović Krsmanović.

On je bio u bekstvu, ali je pronađen i uhapšen u Brčkom, u kući svoje babe.

Po preuzimanju od MUP BiH juče je priveden u policijsku stanicu u Bulevaru despota Stefana, gde je prošao poligrafsko ispitivanje.

NOVI REZULTATI OBDUKCIJE JELENE MARJANOVIĆ: Utvrđeno tačno vreme ubistva pevačice

Pevačica Jelena Marjanović (33) ubijena je između 16.30 i 17 sati 2. aprila, u blizini nasipa u Crvenki – pokazali su rezultati veštačenja i obdukcije.

To bi mogao da bude jedan od ključnih detalja u rasvetljavanju zločina, kao i analiza baznih stanica mobilne telefonije, jer su neki nalazi u suprotnosti sa izjavama članova porodice Marjanović, svedocima i očevicima, pišu Večernje Novosti.

To se pre svega odnosi na lokacije gde je ko bio u pomenutih pola sata kada je Jelena Marjanović ubijena.

Policija je došla do dokaza da je žrtva posle ubistva odvučena do kanala. Enigma je i dalje činjenica da je njena patika bila bačena na suprotnu stranu kanala, uz obrađenu njivu. Na telefonu je bio isključen zvuk i zato je pronađen tek sutradan.

– Prikuplja se trag po trag, a dosta toga zavisi i od DNK analiza – navodi izvor blizak istrazi i dodaje da je za neke rezultate neophodno vreme, kao i da bar nekoliko ljudi zna istinu, ali ćuti, jer pokušava da zaštiti nekog, saznaju “Novosti”.

Osim ubice, Jelenu su poslednji živu videli njen suprug Zoran i ćerkica Jana, sa kojom su razgovarali specijalisti MUP Srbije i psiholozi obučeni za rad s decom u ovakvim situacijama.

– Dogodilo se nešto strašno – navodno je bio jedini odgovor petogodišnjakinje na pitanje da li zna šta se desilo s njenom mamom.

Za oružjem kojim je počinjen zločin se još traga. Obdukcija je pokazala da to može da bude čekić, kuhinjski tučak, pa čak i gedora ili francuski ključ. Pevaćica je zadobila više od 30 udaraca, od kojih su dva bila smrtonosna.

Od njene porodice policija je bila oduzela dva automobila – “mercedes” i “jugo”, koji im je vraćen posle pet dana. Iz njih su, takođe, uzeti biološki materijali za veštačenje.

Inspektori na su i juče razgovarali sa stanarima okolnih kuća, kako bi otkrili neku novu informaciju ili podatak koji bi im pomogao u istrazi, a proširen je i krug kuća i objekata, koji se pretresaju.

– U istragu smo krenuli obuhvatajući veliki broj ljudi, ali i prostor – navodi izvor blizak istrazi i ističe da se lagano sužava krug, te da je ubistvo počinio neko ko patološki mrzi Jelenu, a drugi mu sad pomažu da se sakrije i da veruje da biti vrlo brzo otkriven.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvor. Web-tribune