BANJALUKA, Iako je pred Sudom BiH u toku proces protiv Slavice Injac, jer je optužena da je “Bobar banku” i bankarski sektor RS oštetila za oko 123 miliona maraka, ona je vraćena na mjesto direktora Agencije za bankarstvo RS.

Po novoj odluci Suda BiH, koji joj je ukinuo sva ograničenja, tu funkciju će obavljati do imenovanja novog direktora Agencije.

“S obzirom na to da je postojeći direktor u obavezi obavljati funkciju sve do imenovanja novog direktora i da je procedura imenovanja u toku, podnošenje ostavke ne bi imalo smisla, iako je to bila njena prvobitna namjera”, navodi se u saopštenju Agencije.

Injac se, kako tvrde, nada da će novi direktor biti uskoro imenovan “jer je za uspješan rad Agencije za bankarstvo Republike Srpske potrebna i opšta podrška”. Izjave o sudskom procesu, koji se vodi protiv nje, neće davati, već će sve biti rečeno pred Sudom BiH. Iz Agencije podsjećaju da se Injac izjasnila da nije kriva i da će to i dokazati.

Injac, Snežana Vujinić, direktorica Investiciono razvojne banke RS, i još osam osoba uhapšeno je 31. marta prošle godine zbog nezakonitosti kojima je prouzrokovana šteta oko 123 miliona KM, te pribavljena nezakonita korist od najmanje 115 miliona KM, čime je ozbiljno “uzdrman” bankarski sistem u BiH.

Izvor i foto: CAPITAL