Škrinjica mašte – Goethe-Institut Bosna i Hercegovina

Škrinjica mašte

Zašto je važno djeci čitati?

Čitanje djeci svih uzrasta metodom glasog čitanja je jako važno za razvijanje čitalačkih navika i kasniji uspjeh u školi, kao i za opšti uspjeh u sticanju znanja.
Djeca prilikom čitanja koriste svoja čula i tako povezuju čitanje s lijepim osjećajima što dovodi do toga da uživaju u čitanju.

Ako želite da vaše dijete razvija maštu i kreativnost, da kroz zabavu i igru stekne nove prijatelje, dođite da čitamo, pripovijedamo, izmišljamo priče i u jednoj kreativnoj i ugodnoj atmosferi crtamo,bojimo i slikamo.
U saradnji s udruženjem za promovisanje i poticanje kreativnosti djece i približavanje umjetnosti djeci i mladima „DJETLIĆ“ organizuje kreativne radionice pod imenom „Škrinjica mašte“ od februara 2017. godine u ugodnoj atmosferi novootvorene biblioteke Goethe-Instituta u ulici Maršala Tita 28/IV.

Program je namijenjen za djecu od 3 do 7 godina i održava se svake srijede od 17.30 do 19.00 sati. Učešće je besplatno, a sve radionice se održavaju na b/h/s jeziku.

Udruženje „DJETLIĆ“ je neprofitno udruženje čiji je cilj:

  • Da obogati sadržaje i u saradnji s roditeljima pomogne mališanima da kreativnim radom razviju maštu, snalažljivost i samopouzdanje,
  • Da kreativnim radom kod djece razvije emocionalnu stabilnost, ustrajnost, otvorenost, produktivnost, strpljivost i hrabrost za zalaganje za vlastite ideje,
  • Roditeljima ukaže na važnost čitanja djeci od najranije dobi,
  • Da podstakne i promoviše talenat djece i mladih,
  • Da se među djecom i mladima razvije ljubav, prijateljstvo, organizovan rad u cjelini i da nauče kako na najbolji način iskoristiti svoje vrijeme i potencijale, kako da vole prirodu i očuvaju zdravlje.

Udruženje “Djetlić” na Facebook-u:
https://www.facebook.com/udruzenje.djetlic

Info i foto: Goethe-Institut BiH