Radovi na izgradnji nove bolnice Istočno Sarajevo počeli su 7. jula 2017. godine. Rok za izgradnju bolnice je 18. mjeseci a kako je najavljeno 19.01.2019., odnosno, prije predviđenog roka.
Grubi građevinski radovi bi trebali biti završeni prije početka decembra mjeseca ove godine. Krajem novembra ili početkom decembra u Bolnici Istočno Sarajevo će biti opremljen i otvoren poliklinički dio, kako bi svi pacijenti od decembra mogli obavljati ambulantne preglede i dijagnostičke procedure.

 Dvije lamele, tri etaže – za sada ide sve po planu. Završeni su svi pripremni radovi, a u toku je izrada betonske temeljne ploče. Plan je, ističu u preduzeću Marković invest, koje je izvođač radova, da se praktično svakog mjeseca izgradi po jedna etaža.

– Rok je da se do kraja novembra završi betonska konstrukcija, nakon toga bi pristupili zatvaranju objekta i obezbijedili uslove za rad u zimskim uslovima, odnosno, tad bi počeli zanatski radovi i sve ostalo što može da se radi unutar samog objekta – kaže Davorin Turajlić, rukovodilac gradilišta.
– Nova bolnica površine 10,5 hiljada metara kvadratnih, sa 207 bolničkih ležajeva biće izgrađena po najsavremenijim standardima i nadovezaće se na već završen poliklinički blok od četiri hiljade metara kvadratnih, tako da će pacijenti imati svu uslugu na jednom mjestu. Opremanje ovog bloka uskoro bi trebalo da bude završena priča.

 

Video: You Tobe/RTSR 17.08.2017.