Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, 08.09.2016. godine, lišili su slobode D.G. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge CJB Istočno Sarajevo, došli su do operativnih saznanja da se u naselju Kijevo, opština Trnovo, u dvorištu vikend kuće vlasništvo D.G. nalazi određena količina zasađene indijske konoplje, te da postoji mogućnost da se u pomenutom objektu nalaze predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. O navedenim saznanjima upoznat je dežurni tužilac koji je naložio da  se preduzmu potrebne mjere i radnje na pronalasku osumnjičenog, te izvrši pretres vikendice i pomoćnih objekata.

U toku opservacije terena, u mjestu Kijevo, opština Trnovo, policijski službenici su uočili D.G., stalno nastanjen na području Kantona Sarajevo, te ga   nakon legitimisanja lišili slobode. Prilikom pretresa pronađena je jedna automatska puška, 98 komada metaka, pet okvira za pušku i jedna stabljika indijske konoplje zasađene u neposrednoj blizini vikend kuće. Daljim radom policijski službenici su došli do saznanja da imenovani posjeduje stan u Ulici V.R.Putnika, opština Istočna Ilidža. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i uz saglasnost dežurnog tužioca izvršen je pretres pomenutog stana, te je pronađeno i oduzeto 37 grama suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, tri grama bijele praškaste materije koja asocira na drogu spid i 30 komada sjemenki indijske konoplje.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv D.G., Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Izvor:www.mup.vladars.net