Nakon pobjede na „M:tel app“ takmičenju srednjoškolaca u izradi mobilnih aplikacija za Android™ OS ili iOS, programeri iz Srednje škole 28 juni iz Istočnog Sarajeva su sa svojom aplikacijom „Move Fit“ pobjedili na regioalnom takmičenju održanom u Beogradu.

Na inicijativu telekom operatera MTEL-a i MTS-a iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a u organizaciji STARTIT centra u Beogradu, održano je takmičenje na kome se birala najbolјa aplikacija koju su kreirali srednjoškolci. U konkurenciji dvanaest takmičarskih ekipa iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine pobjedila je ekipa Srednje škole „28 juni“ iz Istočnog Sarajeva. Pobjednički tim pod nazivom „RB Dev“ čine mladi programeri Radmilo Borovina i Rade Bjelica i njihov mentor profesor Dragan Vlačić.

„Move Fit“ aplikacija je namjenjena rekreativcima koji žele da u svakom trenutku znaju koliko kilometara su prepješačili ili pretrčali ali i da imaju uvid u sopstvenu statistiku kretanja. Radi se o hibridnoj (Android + web) aplikaciji.

Na svečanosti na kojoj su prisustvovali i direktori MTEL-a i MTS-a pobjedničkom timu je uručena nagrada, a stekli su pravo učešća na takmičenju višeg ranga koje će se održati u aprilu 2018. godine u Berlinu u Nјemačkoj.