Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić potpisao je  01.08.2017 ugovore o dodjeli 75 stipendija za studente sa područja naše opštine.

Opština Istočno Novo Sarajevo dodijeliće stipendije studentima u iznosu od po 100 KM za 10 mjeseci u akademskoj 2017/18 godini.

Načelnik opštine danas je čestitao stipendistima i ovom prilikom im poželio da u što kraćem roku završe studiranje, kako bi svojim znanjem pomogli razvoju lokalne zajednice, ali i Republike Srpske.

„Nastavlјamo dugogodišnju praksu i Opština je, nakon javnog poziva za dodjelu stipendija u narednoj akademskoj godini, sprovedenog u maju, odlučila da stipendira svih 75 studenata koji su se javili na konkurs i danas sa njima potpisujemo ugovore“, rekao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, većina od 75 studenata koji su se prijavili na konkurs ispunila je propisane uslove, ali je Opština odlučila da izađe u susret i nekolicini njih koji su se prijavili za stipendiju, a nisu ispunili uslove.

„Istočno Novo Sarajevo je gradska opština koja dodjelјuje najviše stipendija. Želim da se time pohvalimo, ali i da podstaknemo ostale opštine na području Grada Istočnog Sarajeva da pomognu mladima tokom studiranja, jer su oni ti koji u budućnosti treba da razvijaju društvo“, naglasio je Ćosić.

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo