LESKOVAC – Dok je u bijelom svijetu odavno normalno da mladenci skoče padobranom i zavjetuju se na zajednički život, ili porodice prihvataju istopolne brakove, u Leskovcu je došlo do tuče svatova samo iz razloga što je mlada odlučila da pored suprugovog zadrži i svoje prezime.

Kako saznaje Jugmedia, „nesrećni“ incident među svatovima se dogodio prije par nedelja u poznatom gradskom restoranu nakon što je mlada matičaru saopštila da zadržava svoje prezime i na njega dodaje suprugovo.

Prema riječima zaposlenih u gradskoj Matičnoj službi, u posljednjih godinu dana, svega 20 posto djevojaka se nakon braka odlučilo da zadrži svoje prezime ili na njega doda i suprugovo.

„Kurvo!“, začulo se nakon mladine odluke iz dubine sale, a tu pogrdnu reč izgovorio je lično njen svekar. Po riječima muzičara koji su zabavljali goste, na veselju ništa više nije bilo isto.

“Nakon toga su se posvađale i prije. Koliko je bilo neprijatno, toliko je bilo i smješno jer je riječ o uglednim gradskim porodicama. Obije imaju „pedigre“ uspješnih leskovačkih privrednika”, pričaju muzičari.

O ovom do sada u Lekovcu nezabilježenom incidentu danima se ispredaju i nadograđuju priče po kuloarima, ali mi vam prenosimo svjedočenja očevica.

“Kada je svekrva tašti odnosno prija priji u jeku svađe rekla: Glupa kurvo! – ova joj je odgovorila: A što sam glupa?, nakon čega je nastao opšti smeh u dvorani”, prepričava basista u svadbarskom bendu, a njegovu priču do poslednjeg slova potvrđuju i konobari i neki od svatova.

Nažalost, naizgled šala nije zaustavila netrpeljivost među svatovima, već je nekoliko sati kasnije ipak sve kulminiralo sveopštom tučom gostiju, pa je slavlje dvoje mladih zaljubljenih ljudi nasilno završeno.

Izvor: Kurir