Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, rekao je za muzičko scenski spektakl “FBI – Dosije Tesla”, čija je premijera zakazana za 18. decembar u Sava centru, da će iz drugačijeg ugla osvjetliti karijeru i život slavnog naučnika. “Napravili smo film uživo.

To je nešto najuzbudljivije u čemu sam učestvovao u svom životu”, kazao je Karajlić na konferenciji za štampu. U predstavi igraju Nele Karajlić, Nikola Rakočević, Marko Gvero, Aleksandar Gajin , Bojan Dimitrijević, Vaja Dimović, Ivan Zablaćanski, Milorad Kapor, Nebojša Savić, Boško Ćirković Škabo (član grupe „Beogradski sindikat“), a na filmskom platnu biće Nebojša Glogovac.

“Osmislili smo pozorišnu igru na sceni u kombinaciji sa vizuelnom animacijom koja će siguran sam oduševiti publiku. U centru pažnje biće dvije priče. Jedna je klasična američka storija o kriminogenom miljeu Njujorka četrdesetih godina prošlog vijeka a druga je predstavljanje Nikole Tesle kao filozofa”, kazao je Karajlić.

U ovom audio-vizuelnom spektaklu Nikolu Teslu igra srpski poznati glumac Nikola Rakočević. Karajlić napominje da je to najbolji Nikola Tesla na pozorišnoj sceni ili filmu do sada. “Nikola osim toga što se zove kao naš slavni naučnik istovremeno je i vrhunski glumac. On bolje igra Teslu nego što je to svojevremeno činio moj drug Petar Božović. Na trećem mjestu je Bouvi kao Tesla, a Šerbedžijina uloga mi se uopšte ne sviđa”, kazao je Karajić. Nekadašnji autor “Top liste nadrealista” na kraju je rekao da su se u pripremi predstave bavili alhemijom. “Od đubreta koje se nalazi svuda oko nas napravili smo zlato. To će zlato zasijati na sceni jako”, kazao je Karajlić.

Izvor: Nezavisne