“Partibrejkersi” najavili svirku punu energije i emocija!

“Dolazimo da damo sve od sebe, svirku punu emocija, energije i da ta publika bude u harmoniji sa nama. Da nam da snagu, kako bi mi mogli da joj vratimo više nego što ona nama daje”. Ovim riječima legendarni Zoran Kostić Cane, frontmen “Partibrejkersa”, jednog od najboljih domaćih rok bendova najavljuje nastup u Banjaluci 8. maja u okviru događaja “Živjeti slobodno” kojim se obilježava Međunarodni dan pobjede nad fašizmom.

Koncert će kao i prošle godine biti održan na “Akvani”. Publika u Banjaluci, sa nestrpljenjem očekuje da ih vidi na sceni, a “Brejkersi” očekuju da bude lijepo vrijeme, dobar razglas i raspoložena publika. “Uvek se ima šta reći, makar i da pitamo „ Hej kako ste, jeste u redu ljudi, jel vam treba nešto. Evo došli smo mi, nećemo vam rešiti ništa ali bar ćemo vam nahraniti emocije i misli“, rekao je Cane. Poznat po tome da nema dlake na jeziku i da u svojim izjavama ne uljepšava, ne baš tako lijepu realnost, po pitanju svih aktuelnih tema, Cane je prokomentarisao i pojam slobode.“ Kao prvo nema slobode bez zabrane. Da bi se video moraš da se pogledaš, a fašizam je povezan sa kapitalizmom, nedostatkom pravne i ekonomske slobode. Narod je siromašan, a što je više siromašan to je primitivniji. Jedinka treba da počne da razmišlja o svojoj slobodi i da ne dopušta da je drugi vodi” istakao je muzičar. Kad čovjek dobije tu slobodu, kako kaže Cane, on onda ne zna šta će sa njom. “Pojam slobode zamenjuje da moze da radi sta god hoće, a ne može. Lepa je sloboda, kad ne moraš sa strepnjom da se budiš. Kad možeš da uočiš svu lepotu životu i dar koji ti je Bog dao. Lepe su takve stvari, kad ne moraš u strepnji i nemiru da živiš, a sve je strepnja i nemir” zaključio je on.

Partibrejkersi” 8. maja u Banjaluku dolaze da predstave nove stvari, sa albuma „Sirotinjsko carstvo”. Podsjećamo da će se već najavljeni centralni muzički događaj „Živjeti slobodno“ održati 08. maja na Aquani, u susret Međunarodnom danu pobjede nad fašizmom. Na istom će nastupiti poznata imena domaće i regionalne muzičke scene Alexandria, Artan Lili, Elemental, Vlatko Stefanovski Trio i Partibrejkers. Ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji po cijeni od 7 KM mogu se kupiti u KSB (bivši Index), kafe baru Šestica i Pekam pabu. Na dan koncerta ulaznice će koštati 10 KM.

„Živjeti slobodno naše je opredjeljenje“.

Unija studenata Republike Srpske

FB page: https://www.facebook.com/zivjetislobodno/?fref=ts