U svakodnevnim razgovorima često čujemo kako su muškarci nedokučivi. No, je li to uistinu tako? Naravno, postoje osobe koje je teže shvatiti, kao i one koje razumijemo odmah. Psihoterapeut i stručnjak za veze Jed Diamond kaže kako bi svaka žena, da bi razumjela muškarca, trebala znati ovih pet stvari:

Sličniji smo nego što to mislimo
Postoji knjiga ”Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” koja ističe međusobne razlike, no ipak svi žudimo za jednakim stvarima. Trebamo ljubav, potporu, nježnost i to je univerzalan osjećaj te potreba.

Poštovanje međusobnih razlika
Svaka osoba jedinka je za sebe, svaki spol je drukčiji od drugog. No, to ne znači da je zato netko bolji ili superiorniji. Treba uzeti u obzir da je, iako su ženski i muški organizmi različiti, najbolji način za razumjeti onog drugog na individualnoj razini, ne kroz spolno obilježje.

Bliskost s drugim muškarcima
Suvremeno doba emocionalnu ili fizičku bliskost među muškarcima (primjerice, zagrljaj, što se kod ženskog spola smatra normalnim) povezuje s negativnim konotacijama. Prilikom odrastanja dječake se uči da moraju održavati svoju muškost, često ranim distanciranjem od oca i slično. No, međusobna bliskost može samo poboljšati njihovu ulogu oca, supruga, prijatelja i čovjeka.

Žudnja i strah javljaju se istovremeno
Kada se kod muškarca javi osjećaj žudnje za osobom suprotnog spola, istovremeno se javlja i osjećaj straha. Najčešće se boje emocionalnog odbacivanja, ali i činjenice da će u njihov život ući i prevladati žena.

Žele jednakost, ljubav, podršku i prihvaćanje jednako kao i žene
Obično se vjeruje da su žene te kojima trebaju te stvari. No ne treba zaboraviti da i muškarci osjećaju potrebu za ljubavlju jednako kao i žene jer su za uspješan brak i vezu ljubav, podrška, prihvaćanje i jednakost jako važni.