gatuzo_ibrahimovicĐenaro Gatuzo, na sam pomen njegovog imena zamislite namrgođenog pitbula sa kojim nema šale. To je posljednji tip osobe s kojom biste se zezali na njen račun. Ali ako ste kojim slučajem Zlatan Ibrahimović onda vam je i taj Gatuzo meta za zbijanje šala. O tome govori i jedna od najzanimljivijih angedota iz svlačionice Milana kada je ovaj klub još imao moćne igrače i tim.

Tačan datum nije poznat, ali je tajnu iz svlačionice prvi put u javnosti otkrio Tijago Silva koji je bio saigrač sa Gatuzom i Ibrahimovićem u Milanu. Tako da je u pitanju period od 2010. do 2012. godine. Tijago Silva se prisjetio komičnog događaja u razgovoru za njemačku televiziju Skaj.

“Junak priče je Zlatan Ibrahimović. Jednog dana, na treningu, Gatuzo je od početka do kraja stalno zadirkivao Zlatana i nervirao ga. Cijelo jutro je Zlatan bio meta njegovih šala. Provocirao ga je, ali Ibra je samo ćutao. Zapravo, smišljao je osvetu koja će uslijediti vrlo brzo. Poslije treninga smo otišli u svlačionicu, a njih dvojica su sjedili jedan do drugog. Zlatan je bio miran, a onda… Munjevito je zgrabio Gatuza, okrenuo ga naglavačke i ubacio ga u kantu za smeće koja je stajala pored. Jadni Gatuzo nije mogao da se izvuče nekoliko sekundi, samo je mahao nogama. U svlačionici je nastala totalna ludnica, počeli smo da vrištimo od smijeha dok je Đenaro pokušavao da se izbavi. Kunem vam se, sedam dana nisam mogao da prestanem da se smijem”, rekao je Tijago Silva u intervjuu za njemačku televiziju.

Nijemci su odmah napravili i šaljivu animaciju pomenute anegdote u kojoj 195 centimetara visoki Ibrahimović ubacuje u korpu za smeće Gatuza koji je niži skoro 20 centimetara.