GRADONAČELNIK ISTOČNOG SARAJEVA NOMINOVAN ZA NAGRADU „KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“

Nenad-SamardžijaGradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija nominovan je za prestižnu nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“, koju, baštineći zajedničke vrijednosti srpske istorije, kulture i preduzetničkog stvaralaštva, Agencija „Media invent“ i Univerzitet iz Novog Sada, uz pomoć privrednih komora Srbije i Republike Srpske dodjeljuju istaknutim pojedincima i privrednim subjektima.

Pripremajući građu za Monografiju „Put ka vrhu“, predstavljanje najuspješnijih privrednih i društvenih subjekata, prikupljeni su i ocjenjeni prijedlozi za priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ za područje koje pokriva Područna privredna komora Istočno Sarajevo, saopšteno je iz „Media inventa“.

Kapetan Miša je veliki srpski preduzetnik i dobrotvor. Zgrada beogradskog Univerziteta njegova je zadužbina.

Ovo prestižno priznanje u Srbiji se dodjeljuje od 2000. godine, a u Republici Srpskoj od ove godine.

„Želja nam je bila da ovo ugledno priznanje bude dodijeljeno najboljima u Republici Srpskoj, kako bismo zajedno i na ovaj način pokušali da promovišemo pozitivne vrijednosti cijelog društva“, navodi se u saopštenju.

Nakon dodjele nagrada po oblastima koje pokrivaju regionalne privredne komore, u decembru će najboljima u Republici Srpskoj biti dodijeljene Statuete „Kapetan Miša“.

Svi dobitnici priznanja, nominovani za nagrade, mala i srednja preduzeća, brendovi i uspješni preduzetnici i stvaraoci, kao i lokalne samouprave i ustanove biće predstavljeni u Monografiji „Put ka vrhu“ za Republiku Srpsku i BiH, enciklopedijskom izdanju na srpskom i engleskom jeziku.

Svečano uručenje nagrada biće upriličeno u Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu u petak, 24. juna u 13.00 časova.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević je godišnja nagrada koja se dodeljuje najuspešnije pojedince, preduzetnike i institucije u Južno banatskom regionu. Ova nagrada se dodeljuje u Novom Sadu tokom manifestacije „Put ka vrhu“ čiji je cilj da podstiče i afirmiše preduzetništvo u Srbiji.

Nagrada realizuju agencija za tržišne komunikacije Medija Invent, Televizija Novi SadPrivredna komora Vojvodine i Fakultet tehničkih nauka Novi Sad

Laureat je:

  • 2005 – Kompanija „Grand prom“. Ova kompanija je šesti dobitnik po redu od kada se nagrada dodeljuje.
  • 2011 – Milica Irkić vlasnica preduzeća „Irkom“ dobitnica je nagrade „Naj žena u biznisu 2011″.
  • 2011 – „Jastreb d.o.o.“ Novi Sad je dobitnik nagrade za kvalitet u poslovanju.

2016 – episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom Jević, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov,Pedagoški fakultet u Bijeljini, prof. dr Desanka Trakilović, Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju, načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, predsednik FK „Radnik“ Bijeljina Mladen Krstajić, Zavičajno udruženje „Prijatelji Ilijaša“ Bijeljina i drugi.[1] Osim toga dodeljena su 24 priznanja za najuspešnije u Srbiji tokom 2015. godine, među dobitnicima su Aleksandar Vučić.