Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo danas su za predsjednika lokalnog parlamenta izabrali Natašu Bogdanović Trifković iz „Stranke za naš grad“, koja je do sada obavlјala funkciju potpredsjednika.

Trifkovićeva je izabrana na ovu funkciju s obzirom da je dosadašnji predsjednik Aleksandar Glavaš na proteklim izborima osvojio poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Za potpredsjednika Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo izabran je Aleksandar Sladoje iz DNS-a.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je novinarima da je važno to što je danas usvojen nacrt urbanističkog projekta sportsko-rekreativnog naselјa „Tvrdimići“, u koji će narednih 15 dana biti omogućen javni uvid.

„Na slјedećoj sjednici trebalo bi da bude usvojen prijedlog i samim tim biće otvorena procedura za dalјu individualnu izgradnju na tom području“, dodao je on.

Ćosić je napomenuo da ono što je do sada urađeno je realizovano zahvalјujući sredstvima opštine, a da se sada otvara mogućnost da i fizička i pravna lica investiraju na ovom području i da bude izgrađeno lijepo vikend-naselјe sa svim pratećim sadržajima.

„Tako ćemo da dođemo do privatnih investitora koji će da se bave ugostitelјstvom i turizmom. Urbanistički projekat je precizno definisao tipove vikendica, hotelskih objekata, staze za šetanje, mjesto za vidikovac, igralište i mnogo toga što će biti na 300 dunuma zemlјe“, naveo je Ćosić.

On je dodao da su odbornici usvojili i izmjene i dopune Regulacionog plana „Centar jedan“, gdje je omogućena gradnja poslovno-stambenih objekata, s cilјem nastavka razvoja opštine.

Odbornici su jednoglasno usvojili informaciju o stanju bezbjednosti na području opštine za prošlu godinu.

Načelnik komunalne policije Istočno Novo Sarajevo Slaviša Slijepčević napomenuo je da na području ove opštine postoje četiri parkinga sa naplatom i najavio da bi za mjesec do dva trebalo da budu postavlјene rampe, odnosno da bude automatizovano parkiranje kod Doma zdravlјa Istočno Sarajevo i zgrade „Dejton“.

„Kad budu postavlјene rampe, trebalo bi da prvih 15 minuta korištenja parkinga bude besplatno, a sat će koštati jednu KM“, dodao je Slijepčević.

Odbornici su usvojili i program održavanja javnih i zelenih površina na području Istočnog Novog Sarajevo za ovu godinu.

Izvor i foto: Opština Istočno Novo Sarajevo