5Milko-Djurovski-press2-750x350MILKO ĐUROVSKI, koji je pre dva dana doputovao u Istočno Sarajevo i preuzeo ekipu Slavije na današnjoj press konferenciji zvanično je predstavljen kao novi šef stručnog štaba.
Nije krio zadovoljstvo što je nakon 25 godina ponovo na ovim prostorima, gde je nakada mamio aplauze s tribina.
Drago mi je da sam tu. Imao sam želju da ponovo dođem u Sarajevo i ta želja mi se ispunila. Tu sam u Slaviji. Ovih dana čujem priču i komentare kako postoji briga u vezi sa opstankom u ligi. U startu mogu reći da smo mi u dobroj poziciji. Bežimo pet bodova. Lakše ih je sačuvati, nego stizati. Ljudi iz klupske uprave dali su mi punu podršku i nadam se da ćemo zajedno ispuniti ovogodišnji cilj – kaže Đurovski.
Skrenuo je veliku medijsku pažnju i svrstava se u red najzvučnijih trenerskih imena u BiH.
Lep je osjećaj, ali moram da naglasim da je velika razlika između onoga perioda kada sam igrao i sada kada sam trener. Ali, gde god sam radio ispunjavao sam zacrtane ciljeve. Nijednog trenutka ne sumnjam da će i ovoga puta biti tako – rekao je Đurovski.
U ovom trenutku maksimalno je posvećen svom nedeljnom debiju protiv Zrinjskog.
Svi novinari me pitaju koliko poznajem ekipu, jesam li stakao utisak u kvalitet ekipe i slično. Prekratko je vreme da bi imao jasnu sliku. Ali, imam pomoćnike u stručnom štabu, koji su mi preneli najbitnije informacije. Neće biti nekih izmena. Činjenica je da ekipu treba podići psihološki. Mislim da smo mi u prednosti, iako se oni bore za prvaka. Moji igrači imaju motivaciju kada igraju protiv takvih ekipa. Ubeđen sam da nećemo izgubiti utakmicu – poručio je Đurovski.
Predsednik Slavije, Zdravko Šavija, očekuje da će novi trener odvesti Slaviju u mirne luke.
Očekujemo da harizmu koju je imao kao fudbaler i trener prenese na našu ekipu i da krenemo uzlaznom putanjom u ovih poslednjih osam kola. Ne bi ništa radili da nismo duboko uvereni da ćemo zacrtani cilj i ostvariti – rekao je Šavija.
Prema rečima Miloša Glogovca, predsednika Skupštine, Đurovski je trener koji će ekipu Slavije vratiti na pobednički kurs.
Čvrsto smo uvereni da će novi trener ekipi koja je u jesenjem delu pokazala da zna igrati, boriti se i pobeđivati, uspeti da vrati sve te atribute i doneti krajnji rezultat, opstanak u Premijer ligi BiH – kaže Glogovac.

Izvor; SportDC