kikbbSpecijalista sudske medicine Željko Karan i balističar Milko Marić ustanovili su zajedničkim vještačenjem da je ubica Marka Đerića (25), kik-boksera iz Trebinja, pogodio jednim hicem, koji mu je razorio srce.

Njih dvojica su, takođe, utvrdili da je ubica pucao s 15 metara udaljenosti, a svoj nalaz iznijeli su danas u Okružnom sudu Banjaluka, na suđenju Miljanu Ratkoviću, koji je optužen da je ubio mladog Trebinjca. Karan je izjavio da  je Đerića hitac pogodio u leđa i izašao na grudni koš. Naglasio je da je nesrećni mladić nakon te povrede mogao da živi još najduže pola minute. Marić je kazao da je ubica prema Đeriću ispalio sedam hitaca.

“Prema tragovima, ubica je pucao iz stojećeg položaja s puškom naslonjenom na rame. Vještačenjem čaura je utvrđeno da je pucano iz automatske puške ili puškomitraljeza”, ispričao je Marić.

Osim Ratkovića, kao saučesnici u ovom zločinu optuženi su Dako Pikula (29) i Radovan Andrić (19) iz Trebinja.

Osim za teško ubistvo, koje se dogodilo u maju prošle godine, Ratkovića i Andrića terete i za nedozovljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. Pikula je, kako je navedeno u optužnici, Ratkovića podstrekao, a Andrić je Ratkoviću pružio pomoć da počini ubustvo.

Svoj iskaz pred Sudom je dao i svjedok Tužilaštva Miloš Čerović, koji je izjavio da je u noći ubistva vidio Pikulu, koji mu je izgledao nervozno.

“Sreo sam ga na benzinskoj pumpi. Zvali smo ga da ide s nama, ali je govorio da ne može nikuda, da mora biti pod kamerama”, rekao je Čerović.

izvor: Nezavisne