Jedna od najvećih jugoslavenskih filmskih zvijezda, glumica Neda Arnerić, teško je ozlijeđena u nesreći koja se dogodila sinoć u Beogradu.

Kako doznaje Blic, glumica je pala sa terase stana na trećem spratu na limeni krov lokala u prizemlju, nakon čega je hitno prevezena u bolnicu.

Srpski mediji pišu da ima prijelome vratnog, prsnog i lumbalnog dijela kralježnice. Ozljede su vrlo teške, no život joj je spasilo to što nije pala na asfalt.

Pink tvrdi da u pitanju nije nesreća, već je cijenjena glumica pokušala počiniti samoubistvo skokom s trećeg sprata, s prozora svoga stana na Vračaru. S Nedom je u trenutku tragedije bio i njen suprug, s kojim će policija danas obaviti informativni razgovor.

“Neda je jučer došla sa poslovnog sastanka povodom snimanja neke serije, i požalila se da je umorna. Zajedno smo gledali Đokovićev meč na televiziji, nakon čega je ona izašla na terasu da stavi sušiti robu. Ne znam šta se dogodilo, samo sam u jednom trenutku čuo da je pala”, rekao je za Blic Nedin muž Milorad.

Susjed koji joj je prvi priskočio u pomoć za Telegraf je rekao da je u pola noći čuo jeziv prasak i krik, a potom izašao na terasu i primijetio nepomično tijelo.

“Zapravo, dečko koji je pušio na terasi ugledao je tijelo i rekao mi. Izašli smo obojica i vidjeli što se dogodilo. Uzeli smo dasku za peglanje i počeli je izvlačiti. Nije bilo krvi, nije imala vidljive povrede i bila je svjesna. Takvu ju je odvezla i hitna pomoć”, ispričao je A. N.

“Rekla je samo ‘oprostite, pustite me’”, dodao je susjed. Prema njegovim riječima Nedin suprug nije učestvovao u spašavanju, već ih je zamolio da je ne diraju već da čekaju prvu pomoć.

Arnerić je svoj prvi film “San” snimila sa samo trinaest godina i tako postala prva dječja filmska zvijezda bivše Jugoslavije.

U nastavku karijere glumila je u više od 110 filmova i dobila niz uglednih nagrada.

 

 

Izvor: Fokus