Posjetama pedijatrijskom odjeljenju Opšte bolnice Istočno Sarajevo i SOS Dječijem selu u Sarajevu, predstavnici Podravke i medvjedić Lino nastavili su svoj tradicionalni pretpraznični obilazak sa ciljem da razvesele mališane kojima je to najpotrebnije. „Danas smo posjetama pedijatrijskom odjelu Opšte bolnice u Istočnom Sarajevu, SOS vrtiću i Centru za rani rast i razvoj Dječijeg sela u Sarajevu, poželjeli pokazati mali znak pažnje mališanima koji se svakodnevno bore sa zdravstvenim i socijalnim nedaćama.

Medvjedić Lino je donio poklone i zagrljaje jer ovi mališani zaista zaslužuju veselo i zdravo djetinjstvo, bez ovakvih briga na svojim malim, nejakim plećima. Dječici na pedijatrijskom odjeljenju želimo što brži opravak i da predstojeće praznike dočekaju zdravi i čili, i u svojim obiteljima. Podravka će i dalje nastojati pružiti podršku svoj djeci u što većem broju lokalnih zajednica, te im pokušati učiniti djetinjstvo što vedrijim, zdravijim i ukusnijim – kako kroz pažljivo pripremljene proizvode, tako i kroz ovakva i slična druženja“, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

????????????????????????????????????

 

Donaciju Podravkinih proizvoda za kuhanje primio je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo, a Lino je poklon kalendarima obradovao najmlađe u SOS vrtiću i Centru za rani rast i razvoj.

 

????????????????????????????????????

Nakon posjete pedijatriji u UKC Sarajevo, te pedijatriji Opšte bolnice Istočno Sarajevo, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem  u narednom razdoblju posjetiti pedijatrijske odjele bolnica: Kantonalne bolnice Zenica, RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banja Luka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim. Pored današnje posjete SOS Dječijem selu u Sarajevu godine, Lino će također obići i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u Majčinom selu u Međugorju i Domu „Rada Vranješević“ u Banja Luci.

????????????????????????????????????