PRVAKPaljanin, Marko Rudić, postao je ovog vikenda na Jahorini prvak Bosne i Hercegovine za seniore u slalomu.

U okviru FIS trke, koja je otkazivana više puta do sada zbog loših vremenskih uslova, održano je i državno prvenstvo u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Sama trka nije imala naročit odziv skijaša kao prethodnih godina, a razlog za to je svakako i često otkazivanje ove trke zbog nedostatka snijega.

U konkurenciji seniora Marko Rudić je ponio titulu šampiona, a najbolja seniorka je Kristina Kusmuk. Kod juniora najbolji je bio Eman Emrić, koji je prvog dana FIS trke imao i sveukupno najbolje vrijeme. Drugi je bio Hidajet Alić, a treći Paljanin, Marko Šljivić.   Najbolja juniorka je Sara Šišić.

Sveukupno, prvog dana FIS trke, koja je ujedno bila i nacionalni šampionat, pobjedio je Eman Emrić sa 28 stotinki ispred Marka Rudića, i 1:55 ispred Barnabasa Sološa iz Mađarske.

Kod djevojaka pobjednica prvog dana FIS trke je Ingrid Hamnes iz Norveške, ispred Sofije Rali iz Grčke i Sare Šišić iz Bosne i Hercegovine.

Drugog dana FIS trke na Jahorini pobjednik je Marko Šljivić ispred Benjamina Sološa, i Emira Lokmića. Kod djevojaka najbolja je bila ponovo Ingrid Hamnes, druga je bila Sara Šišić, a treća Anastasija Drinjak.