Najbolji svjetski tenisači Novak Đokovć  i Serena Williams dobitnici su prestižnenagrade Laureus  za najbolje sportaše u 2015. godini. Na svečanosti u Berlinu i Srbin i Amerikanka su okrunjeni po treći put u karijeri.

Đokoviću je prošla sezona bila najbolja u karijeri. Osvojio je tri Grand Slam naslova i rekordnih šest na turnirima iz serije Masters 1000, sačuvao prvo mjesto na ATP ljestvici, ostvario 31 pobjedu protiv suparnika iz svjetskog topa 10, igrao u 15 uzastopnih finala… Ni ne čudi stoga što je Laureus drugu godinu zaredom završio u njegovim rukama.

Posebna priznanja Cruyffu i Laudi

Lani je uz njega na tronu bila etiopska atletičarka Genzebe Dibaba koja je bila nominirana i ove godine, ali nagrada je ovaj put pripala Sereni Williams. Amerikanka je također osvojila tri Grand Slam naslova, te postala prva tenisačica nakon Steffi Graf koja je dvije godine zaredom držala prvo mjesto na svijetu. Laureus za najbolju svjetsku sportašicuWilliams je dobivala i 2003. i 2010. godine.

Za momčad godine je proglašena novozelandska ragbijaška reprezentacija koja je lani osvojila svjetski naslov, a njezin član Dan Carter je povratnik godine. Laureus za najveći proboj pripao je golferu Jordanu Spiethu, brazilski plivač Daniel Dias je paraolimpijac godine, a najbolji pojedinac u ekstremnim sportovima je triatlonac Jan Frodeno.

Nagradu Spirit of Sport posthumno je dobio legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruyff, dok je priznanje za životno djelo dodijeljeno velikanu Formule 1 Nikiju Laudi.

Hrvatski su sportaši dosad dvaput osvajali Laureusova priznanja: 2002. jeGoran Ivanišević dobio nagradu za povratnika, a 2006. je Janica Kostelić bila sportašica godine.