9.APRIL

KULTURNI CENTAR ISTOČNO SARAJEVO – OD 16. DO 18. h1934722_10156623685465462_1337940657917975630_n

Kako kao pojedinac ili u grupi istomišljenika utičeš na promjene? Kako i šta radiš na razvoju svoje zajednice i društva? Šta za tebe znači biti aktivan i odgovoran građanin? Koja je tvoja i moja uloga u reformama? Kako se boriš protiv negativnih pojava u društvu? Koja je tvoja vizija budućnosti BiH? U kakvoj državi želiš da živiš?

US alumni asocijacija u BiH poziva sve građane, a posebno mlade, da se prijave i učestvuju na građanskim forumima koji će se održati u 13 gradova širom BiH a koji će okupiti pojedince i formalne i neformalne grupe pojedinaca da predstave svoje inicijative koje doprinose pozitivnim društvenim promjenama kako na lokalnom tako i na regionalnom ili državnom nivou. Dvosatni forumi trebaju poslužiti kao osnova za mapiranje aktivnih i uspješnih građanskih inicijativa širom BiH, kao i alat putem kojeg građani i mladi mogu da podijele svoje ideje i modele koja trebaju da doprinesu rješavanju trenutne političko-ekonomske situacije u BiH.

Forumi će biti i audio- vizuelno snimani i najbolji dio materijala će se izdvojiti za pripremu 2 dokumentarne TV emisije koje će se emitovati na FTV i drugim medijima. Forume će voditi i snimati priznati bh. režiser Nenad Đurić (filmovi Hiljadarka, Nebo iznad krajolika, i TV emisije Pozitivna geografija) zajedno sa svojim timom. Rezultati foruma će služiti za pripremu policy studije koja će se dostaviti svim izabranim nosiocima vlasti u BiH

KONTAKT I PRIJAVA 065 450 766 vanja_batkovic@hotmail.rs