Kompanija “M:tel” raspisala je danas konkurs “Stipendije za budućnost” za studente elektrotehnike i informacionih tehnologija u BiH koji će biti otvoren do kraja novembra.

Ova kompanija će sedmu godinu uzastopno dodijeliti 25 stipendija najboljim studentima elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Sarajevu, kao i Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, te mostarskog Fakulteta strojarstva i računarstva i Fakulteta informacionih tehnologija.

“Konkurs se odnosi na studente završne godine i apsolvente prvog ciklusa studija koji imaju prosjek ocjena osam i iznad osam, te koji nisu obnovili nijednu godinu studija tokom studiranja”, saopšteno je iz ove kompanije.

Osim opštih uslova pri izboru budućih stipendista, kompanija “M:tel” vrednuje i angažman studenata u humanitarnim akcijama, odnosno društveno odgovornim projektima, te boduje i osvojene nagrade u oblastima koje nisu predmet studija, kao što su kultura, umjetnost i sport.

Izabrani stipendisti će dobijati mjesečno 300 KM do kraja prvog ciklusa studija, ali imaće i šansu da borave na jednomjesečnoj stručnoj praksi u kompaniji “M:tel”.

Studenti svoju prijavu na konkurs mogu poslati do 30. novembra na adresu kompanije “M:tel”, a sve informacije o stipendiranju mogu pronaći na internet stranici mtel.ba/stipendije.

Izvor: Srna