Na konferenciji za novinare, u hotelu Bistrica na Jahorini, predstavljena je zajednička karta Olimpijskog centra Jahorina i Sunnylanda koja će biti dostupna posjetiocima u toku cijele ljetne sezone. Ova karta je spoj panoramske vožnje šestosjedom na Jahorini i vožnje alpinecoasterom u Sunnylandu po cijeni od 12 KM.
“Mi radimo na regionalnom uvezivanju i proširenju ponude za korisnike koje dođu u Sarajevsku regiju. Jednostavno cilj nam je da pretvaramo konkurenciju u partnere i tako dobijamo bogatiju reglionalnu ponudu i stvaramo nove korisnike, a ujedno smanjujemo troškove marketinga i promocije. “, istakao je Dejan Ljevnaić, generalni direktor OC Jahorina i iskoristio priliku da pozove sve ljubitelje odlične zabave na otvaranje ljetne sezone na ovoj planini.
„Naš plan je da Jahorina radi 365 dana u godini i predstojeća letnja sezona sa bogatim sadržajima je već u potpunosti spremna. Moram da pomenem i danas da je od 29.06. do 01.07. veliko otvaranje letnje sezone koje smo simbolično i nazvali Jahorina 365 fest, a na kojem će nastupiti Severina, Petar Grašo i Lexington band. Pored koncerata i dnevnih DJ žurki, pripremamo i zanimljive trke i takmičenja u kojima će moći da se oprobaju svi posjetioci. Karte još uvek možete kupiti preko kupikartu.ba, u partnerskoj agenciji Sol Azur i na Palama u kafiću Tema i TC Tom,“ dodao je Ljevnaić.
Event manager Sunnylanda, Dragana Kurtagić, izjavila je da je ovo tek početak uspješne saradnje i povezivanja ove dvije planine Jahorine i Trebevića. „Ovo je prvi alpinecoaster na našem području i drago nam je da smo ga mogli prezentovati i kroz ovaj projekat zajedničke karte. Dodatni sadržaj za neše posjetioce je vrlo važan i nadmo se da će ova karta i druge naše resursee povezati i da ćemo graditi zajedno bolji turizam”
Olimpijski centar Jahorina od ljetnih sadržaja tokom cijele ljetne sezone će posjetiocima pružiti da svaki dan uživaju u panoramskoj vožnji šestosjedom, šetnji i vožnji bicikala i kvadova, spuštanju tjubing stazom, a u planu im je da obogatie adrenalinske i zabavne sadržaje i da oživie vrh planine, gdje će pored novog jezera na vrhu Poljica urediti prostor za šetnju i odmor.