U petak, 29.06.2018. godine sa početkom u 21 čas, održaće se koncert pod nazivom „Duh starih vremena“ Srbskih pravoslavnih pojaca iz Beograda.

Planirano je da se koncert održi u parku „Gavrilo Princip”, ali ukoliko vremenski uslovi ne dozvole održavanje na otvorenom, koncert će se održati u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.
Srbski pravoslavni pojci nastali su 2011. godine, od kada se bave očuvanjem srpske duhovne i tradicionalne muzike. Zalaganje „Pojaca“ prepoznao je i patrijarh Irinej, koji je ovom sastavu dao blagoslov u svakom njihovom dalјem radu na očuvanju srpske muzike.

Publici u Istočnom Novom Sarajevu ovaj akapela sastav će se predstaviti pjesmama koje nose jaku emotivnu snagu u riječima, a ta snaga postaje još veća kada se pjesme izvode takozvanim grlenim pjevanjem. Koncert će biti podijelјen u tri muzička bloka – duhovni, nacionalni i etno. „Pojci“ nastoje da svojim pjevanjem upoznaju narod sa srpskom duhovnom tradicijom i na taj način omoguće da ovaj vid muzike postane dio popularne kulture dostupan svima.