beliako je stranka Aleksandra Vučića SNS na izborima u Srbiji osvojila preko 48 posto glasova i tako odnijela uvjerljivu pobjedu ipak se ne može reći da su oni najveći pobjednici izborne noći jer titulu apsolutnog hita odnosi BELI – Samo jako.

Počelo je kao parodija, osnovali su udruženje BELI – Samo jako, izabrali slogan SPN (Sarmu Probo Nisi) i izmislili kandidata Ljubišu Preletačevića.

ako je stranka Aleksandra Vučića SNS na izborima u Srbiji osvojila preko 48 posto glasova i tako odnijela uvjerljivu pobjedu ipak se ne može reći da su oni najveći pobjednici izborne noći jer titulu apsolutnog hita odnosi BELI – Samo jako.

Počelo je kao parodija, osnovali su udruženje BELI – Samo jako, izabrali slogan SPN (Sarmu Probo Nisi) i izmislili kandidata Ljubišu Preletačevića.

Tako formirani izašli su na izbore u gradu Mladenovcu i postali druga politička sila. S 13 mandata u lokalnom parlamentu stali su uz bok Vučićevom SNS-u, a lošije nisu prošli ni u okolnim selima gdje su se također ravnopravno nosili sa SNS-om.

Na koncu su u Mladenovcu osvojili glasova jednako koliko i DS, SPS i LDP zajedno.

Oduševljenje rezultatima, logično je, nisu mogli sakriti pa su preko svoje Facebook stanice poručili svojim glasačima: ”Cilj nije u potpunosti ispunjen na ovim izborima, ali je za 38 dana, otkad je pokret osnovan, učinjeno mnogo. Sljedećeg puta – Beli & građani idu do kraja”.

No njihov, amaterski pokret, mogao bi poprimiti i ozbiljnije razmjere ako je vjerovati onom što poručuju. ”Mladenovac osvjetlao obraz poražene Srbije! Idemo dalje, do pobjede građana nad politikantima i trulim partijama. Budimo se! BELI & građani osvajaju ovaj grad! SAMO JAKO!”, neumoljivi su članovi pokreta.

Ne može im se poreći ni briga za svoje glasače jer ih nakon izbornog uspjeha nisu odmah zaboravili nego su im obećali pomoći.

“Htio bih da zahvaliti mojim Mladenovčanima na ovolikom odazivu. Iskreno, nismo očekivali da ćemo imati ovoliko glasova, ali ovo je abnormalna cifra. Zato smo zahvalni do besvijesti svim našim dragim građanima što su pokazali da još postoji atom snage u ovom malom mjestu. I da može uvijek biti bolje, a mi smo ti koji će vam pomognemo. Zato nas pratite i samo jako”, rekao je Preletačević.

Ova druga pozicija, s okusom pobjede, nije mogla proći bez slavlja.

https://www.facebook.com/belisamojako/videos/222173541492387/