Opština Istočna Ilidža sufinansiraće po 30 odsto vrijednosti start paketa za korisnike projekta konkurentnosti u ruralnim područjima, odnosno plastenika 100 metara kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje, a konkurs je otvoren do 30. septembra.

Start paket se odnosi na plastenik od 100 metara kvadratnih sa kompletnom opremom za navodnjavanje “kap po kap” i montažu.

Nabavka plastenika se realizuje putem Projekta konkurentnosti u ruralnim područjima kroz proširenje poslovnog plana “Uzgoj povrća u zaštićenom prostoru”, koji se sufinansira sredstvima Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede /IFAD/ i opštine Istočna Ilidža, a sprovodi ga Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

IFAD projekat finansira 40 odsto vrijednosti start paketa, odnosno 50 odsto ukoliko su podnosioci zahtjeva žene ili mlađi od 35 godina, navodi se na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Opština Istočna Ilidža finansira 30 odsto vrijednosti start paketa, koliko finansiraju i korisnici projekta, odnosno 20 odsto žene ili mlađi od 35 godina.

Pravo učešća u Programu za dodjelu trećeg start paketa putem sufinansiranja imaju zainteresovani građani opštine Istočna Ilidža koji imaju prebivalište na području ove opštine, kao i lica koja nisu korisnici prvog i drugog start paketa.

Prednost prilikom dodjele start paketa putem sufinansiranja imaju nezaposlene osobe, mladi ljudi i mladi bračni parovi, socijalno i materijalno ugrožene osobe, zaposleni građani sa niskim mjesečnim primanjima.

Zainteresovani građani trebaju da se jave u Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočna Ilidža na broj telefona 057/316-026 najkasnije do 30. septembra, gdje mogu dobiti uputstva za popunjavanje anketnog listića i aplicirati za paket