Nakon duge i teške borbe s karcinomom u 68. godini života preminula je Marina Tucaković, jedna od najvećih hitmejkerica na našim prostorima. Proteklih dana zdravstveno stanje bilo joj je jako loše, a nakon nekoliko ohrabrujućih vijesti da stanje ipak ide na bolje uslijedila je ona najtužnija vijest – Marina se ipak nije uspjela izboriti s opakom bolesti. Zbog uznapredovalog karcinoma, ali i zaraze koronavirusom posljednje je dane provela na respiratoru u beogradskom KBC-u Dragiša Mišović. Tužnu vijest medijima je potvrdio Marinin shrvani suprug, glazbenik Aleksandar Radulović Futa. 

– Istina je. Nemojte me ništa pitati. Hvala vam na razumijevanju – kratko je kazao novinarima Telegrafa. Njezin odlazak ostavio je golemu prazninu u srcima brojnih glazbenika diljem regije s kojima je surađivala. Ova čuvena autorica pisala je pjesme za Severinu, Olivera, Mišu, Magazin, Zdravka Čolića… Marina stoji iza brojnih hitova među kojima su “Što to bješe ljubav” Olivera Dragojevića, “Zora je” Nede Ukraden , “Gas Gas” koji je otpjevala Severina i brojne druge. Unatoč bolesti nikada nije odustala od pisanja.

– Pišem, ali manje otkako sam se razboljela. Puno sam radila u životu, s jedne strane meni ovaj ‘poluodmor’ i odgovara. Nekako su pjevači uvijek zvali mene, ja sam jednostavno radila za ljude koji su to tražili od mene. Maštala sam o tome da radim za neke pjevače i to se dogodilo. Moj je najveći uspjeh to što sam uspjela bez obzira na sve hitove podjednako uživati u tuđim tekstovima i pjesmama – ispričala je nedavno Marina. Unatoč pozitivnom duhu koji je nije napuštao priznala je tada i da joj zdravstveno stanje nije dobro. -Da sam dobro – nisam dobro sigurno. Ali nisam ni loše! Idem na terapije, moram izgurati, vidjet ćemo. Teško mi padaju promjene vremena, tad se osjećam lošije, ali čim je ljepše vrijeme, ljepša sam i ja- našalila se u svom stilu Marina te otkrila kako joj je suprug Aleksandar tijekom najtežih dana bio najveći oslonac.

Inače, Tucaković je rođena u Beogradu 1953. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu, a potom je upisali ekonomski fakultet. Tekstove je počela pisati vrlo mlada, a gotovo da nije bilo godine kada neka njezina pjesma nije postala hit. Bila je u skladnom braku s poznatim skladateljem i producentom Aleksandrom Futom Radulovićem s kojim je odradila brojne zajedničke projekte i albume, a u braku su dobili i dva sina – Milana Radulovića Laću i mlađeg sina Miloša koji je preminuo 2008. godine. Njegovo beživotno tijelo pronašla je upravo Marina u obiteljskoj kući u Beogradu, a od te se tragedije nikada nije oporavila.  – Ušla sam u njegovu sobu i zatekla sam to što sam zatekla. Tada je Miloš imao 24 godine. Bio je prvi prosinac. Uvijek sam imala strah da će mu se nešto dogoditi. Ode vam dijete na školski izlet pa se bojite kako će stići. Uvijek imate strah za osobe koje volite – rekla je Marina jednom prilikom.  Nekoliko godina kasnije život joj je zadao novi udarac. Nakon gubitka sina teško se razboljela, a zbog bolesti više nije mogla ni hodati, no nije se predala do samoga kraja. -Potpuno sam slomljena, ali pišem. Ne odustajem od posla- govorila je Marina. -Ma život je borba i borim se sama sa sobom. Ovo vrijeme je depresivno, ljudi su depresivni, sve je stalo, ali nadam se da će se sve uskoro vratiti u normalnu, pa i ja – istaknula je u jednom od posljednjih intervjua koje je dala medijima. Iza sebe je ostavila golemu prazninu, a koliko je značila za glazbeni svijet potvrđuju i poruke kojima se neutješni glazbenici opraštaju od jedne od najvećih autorica u povijesti na našim prostorima.