Tužna vijest, preminuo je Đorđe Balašević u 67. godini. Prije tri dana primljen na Infektivnu kliniku gdje se liječio  od upale pluća.

Novosadski kantautor rođen je 11. maja 1953. godine. Odrastao je i živjeo je u Novom Sadu, u kući u Ulici Jovana Cvijića koja se spominje u njegovoj pesmi „Neki novi klinci“. Sa 18 godine je prvi put svirao gitaru i pisao je tekstove koje je vjerovao da neće nigde objaviti. Prvu pjesmu je posvetio muvi kad je bio prehlađen, jer ga je nervirala njena pojava.

Svojevremeno, bio je član grupa „Žetva” i „Rani mraz”, pa je 1982. započeo solo karijeru. Ukupno, objavio je 12 albuma, ali i glumio u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Postao je najpopularniji kantautor u Jugoslaviji. Sa grupom Žetva je snimio pesmu „U razdeljak te ljubim“ u izdanju RTV Ljubljana. Iako mu se nije dopala, nakon njenog izvođenja na radiju, otvorila su mu se mnoga vrata. Singl je prodat u 180.000 kopija što mu je bio prvi veliki uspjeh. 1978. godine je sa Vericom Todorović oformio novu grupu Rani mraz kojoj je dao ime iz inata vodeći se sibirskom poslovicom „Ako se nadaš dobroj žetvi, čuvaj se ranog mraza“. Nakon toga kao solo izvođač dostiže vrhunac karijere.

Muzika je bila velika ljubav „novosadskog dečaka”, ali njegovi roditelji su vjerovali da se on treba baviti geografijom, za koju se i školovao. Iako je im je kasnije uvjek ostavljao dva mesta za koncert, oni se, pak, nisu pojavljivali.

Iz rodnog grada nije odlazio, a tu je i svio porodično gnijezdo sa suprugom Oljom, koja je bila njegova velika zvijezda vodilja, muza koju je oduvjek sanjao. Iz njihove ljubavi izrodilo se troje djece: Jovana, Jelena i Aleksa.  Iza sebe ostavio je mnoštvo pjesama koje su posvećene Olji, a svoje riječi pretočio je i na papir – pa tako može da se pohvali i sa nekoliko književnih dela.