Karatisti Igmana osvojili su pet bronzanih medalјa na seniorskom prvenstvu Republike Srpske, koje je u subotu održano u Zvorniku. U konkurenciji 20 klubova i 70 takmičara medalјe su osvojili David Kovač (+84), David Krajišnik (-75kg), Aleksandar Šilјegović (-61) i Milјana Furtula (-55) pojedinačno u borbama, te muški tim ekipno u borbama.

Uzimajući u obzir činjenicu da su svi naši takmičari osvojili medalјu, te da su tek napunili 18 godina i bili najmlađa ekipa, mogu biti zadovolјan ostvarenim rezultatom. Moglo je i bolјe, ali ovo su njihovi prvi nastupi u seniorskoj kategoriji – rekao je trener Igmana Radivoje Maunaga i dodao da je Igman u ukupnom plasmanu u grupi ekipa od 5. do 8. mjesta.

Igmanove juniorke istog dana nastupale su na Mavaši kupu u Beogradu i ostvarile su zapažne rezultate. Ana Kovač osvojila je zlatnu, Romana Kalinić srebrnu, a Eleonora Kujača bronzanu medalјu u borbama pojedinačno. Ekipno u borbama (Ana Kovač, Romana Kalinić, Eleonora Kujača, Ana Mirjana Vlačić) bile su druge, a isti rezultat ostvarile su i u katama ekipno (Ana Kovač, Romana Kalinić, Eleonora Kujača).
Igmanu je ovo bilo drugo takmičenje nakon zimske pauze.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo