Džudista Famosa, Nikola Mikavica, osvojio je bronzanu medalju na ovog vikenda održanom u bugarskom Pazardžiku, nedaleko od Plovdiva. 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u kategoriji do 90 kilograma stigao do bronzane medalje nakon što je u prvom kolu savladao Đukića iz Crne Gore, a onda je u drugom kolu izgubio od Turčina, Genca. Uslijedio je repesaž u kojem je Mikavica savladao domaćeg Cvetanova, a onda u borbi za bronzu savladao srebrenog sa EYOF 2015. godine, Rumuna Razvana Ciolana.

– Zadovoljan sam svojim nastupom na ovom Balkanskom prvenstvu. Pobijedio sam dobre borce i uz tri pobjede i jedan poraz stigao do bronzane medalje. Uz malo sportske sreće iduće godine već idem na zlato. Želio bih da se zahvalim mojim momcima iz kluba i mome treneru Željku Šiljegoviću jer su bili tu uvijek uz mene, rekao nam je Nikola Mikavica.

DŽK “Famos” iz Istočnog Sarajeva je u sastavu reprezentacije BiH na ovom Balkanskom prvenstvu nastupio sa pet takmičara, no četvero od njih su još uvijek kadeti pa je ovo za njih bilo veliko iskustvo.

Naredno Balkansko prvenstvo je za pionire krajem jula u Solunu.

Izvor: Sport DC