ZBOG PRLAINOVIĆA GORE DRUŠTVENE MREŽE – Opet osuo paljbu po vlasti!

Sport je u Srbiji u sličnoj situaciji kao i kultura. Zapostavljeni su i nemaju pažnju države, a to su prave vrijednosti ove zemlje. To je poražavajuće… Moja reakcija je bila spontana i iskrena, nije mogla u tom trenutku da bude drugačija, kaže naš proslavljeni vaterpolista Andrija Prlainović, u prvom intervjuu nakon izjave date po osvajanju olimpijskog zlata u Riju – izjave koja je izazvala pravu buru u bazenu zvanom Srbija.

„Moja reakcija je bila spontana i iskrena, nije mogla u tom trenutku da bude drugačija. Reagovao sam jer sam znao da je situacija vrlo ozbiljna, i mi svi u vaterpolu znamo šta nas čeka ako se ovako nastavi“, poručio je u ekskluzivnom razgovoru za Nedeljnik vaterpolista Andrija Prlainović. Ovo je,  inače, prvi Andrijin intervju posle Olimpijskih igara i „čuvene izjave“ koja je zapalila javnost, a posle koje ga, kako nam je sam rekao, nijedan medij nije pozvao da zatraži intervju.

„Nisam imao neprijatnosti, samo to što me niko od medija nije zvao. Imao sam mnogo čestitki za zlato i skoro isto toliko čestitki za izjavu, što je zanimljivo, ali me niko od medija nije zvao za pojašnjenje, bilo šta, što je vrlo interesantno jer je i supruga navikla da prvih dana ne računa na mene koliko mi telefon zvoni. Ali ovoga puta – tajac. Niko od medija nije zvao“, pojasnio je Prlainović.

On je za Nedeljnik rekao da je njegovo upozorenje prvenstveno bilo usmjereno na budućnost srpskog sporta, prije svega klupskog, ali da situacija nije bolja ni u drugim važnim oblastima.

„Sport je u Srbiji u sličnoj situaciji kao i kultura. Zapostavljeni su i nemaju pažnju države, a to su prave vrijednosti ove zemlje. To je poražavajuće“, rekao je Prlainović.

ŽIVIMO U RIJALITI ZEMLJI

Prlainović je za Nedeljnik rekao i da trenutno živimo „u zemlji rijaliti junaka, što negdje znači da je i cijela država pomalo rijaliti šou“.

„Taj nekvalitetan program na televiziji (a tu ne mislim samo na rijaliti program), opravdava se dobrim rejtingom, i to je postalo najbitnije u Srbiji, dobar i što bolji rejting. Sve je manje kvalitetnog programa, sve je više odvraćanja pozornosti građanima od normalnih svakodnevnih problema.

Meni je to jadno i žalosno, ali je tako, dobrih stvari i pravih vrijednosti ima sve manje na televiziji i u medijima uopšte“, kaže Prlainović i dodaje: „Nekome je cilj da se mladi zaglupljuju. I da gledaju nekvalitetan program na televiziji i da slušaju bljuvotine o najistaknutijim sportistima, o ljudima koji su ovu zemlju zadužili, predstavljali je na najbolji mogući način u svetu. A to traje već petnaestak godina“.

Izvor: Nedeljnik