edin-dudoooo

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je suspendovao Slaviju iz Istočnog Sarajeva. Odluku klub zavnično nije dobio, a sve su objavili neki sarajevski mediji. A zašto je uopšte suspendovana Slavija?

Odlukom Arbitražne komisije Saveza, suspendovana je i naloženo joj je da plati bivšem igraču Edinu Dudi oko 12. 000 maraka. Prihvatili su u Savezu Dudinu tužbu i presudili, bez bilo kakvog sasluašnja predstavnika kluba iz Istočnog Sarajeva. Ono što je posebno interesantno je da – nema odluke Prvostepene komsije, već odmah Arbitražne!!!???

Kontaktirali smo rukovodstvo kluba i oni ne spore dug prema igraču, ali nikako u iznosu od 12.000 maraka. Doduše, FS BiH je odbacio neke zahteve Edina Dude. Tražio je on oko 15.000 maraka i zatražio novac za prevoz, za topli obrok…Doduše, u ugovoru napravljenom između Dude i Slavije i ne spominju su te stavke,ali eto…

Nećemo da osporavamo pravo igrača da traži novac. Mogao je tražiti i za kreme za mazanje kopački, pranje garderobe po povratku sa treninga ili utakmice…Mogao je i – ako je po zakonu- neka je. Ono što nije korektno sa njegove strane je uživanje u suspenziji kluba( objavio je to likovanje na svom Fejsbuk profilu)..

Dok je nosio dres Slavije, Dudo nije pokazivao ostrašćenost i netrpeljivost prema plavo-belim bojama. Naprotiv, bio je korektan, jer je znao da ga ni jedan klub u BiH ne bi pazio kao što je to bilo u Slaviji!! Stigao je u poznim igračkim godinama. Bio je i povređen. Sve je to Slavija istrpela i omogućila mu da igra, pa i na uštrb nekih njenoh mlađih igrača. Sada joj se tako vraća i neka se vraća. Bilo bi dobro da ovo bude škola koju će klub da plati i nikada više sebe ne dovede u ovu poziciju.

Ponavljamo, ne sporimo da se Dudi, i njemu sličnim, isplati zarađeno. Ono što treba i što je stvrano njegovo, ali da se za sva vremena zatvori Slavija vrata za islužene i igrače koje neće ni Sarajevo i ni Željezničar. Dosta je bilo ”uhlebljavanja” nekadašnjih igrača ova dva kluba. Zašto bi Slavija davala priliku onima koji ne valjaju sarajevskim klubovima. Zar nije bolje i mnogo korisnije dati priliku nekom Slavijinom klincu, omogućiti da se pokuša nametnuti treneru i da sutra od njega i ekipa i on sam pa i klub imaju koristi. Dosta je bilo dovođenja neproverenih ili isluženih igrača iz federalnog Sarajeva. Treba tu politiku zaustaviti. Jednom za sva vremena!!! Nemaju mesta na Koševu, Grbavici, Otoci, a u Istočnom Sarajevu se ponašaju kao da su Maradone. Kao da će Slavija propasti bez njih… S toga, ova tužba Edina Dude treba biti opomana za sve u Slaviji i škola za sva vrmena. Dovedite igrača ako je zaista bolji od onih koje nemate u svojoj školi ili u sastavu. Dovedite fudbalere koji će znati ceniti to što nose Slavijin dres i što im je ona ”produžila” karijeru…

Da zaključimo. Edin Dudo ima pravo na svoj novac i treba mu ga dati. Utvrditi tačan iznos i isplatiti ga. On je u svom obraćanju klubu, putem društvene mreže, pitao da li ste spremili novac!!??? Ako nije, Slavija će spremiti novac, jer ona je mnogo veća i od Dude i njemu sličnih!!!

Na njihovu žalost!!

Izvor: SportDC