Podsećamo, srpska pevačica se u emisiji na TV Pink dotakla glumaca koji podržavaju proteste „Srbija protiv nasilja“, izazvane stravičnim masakrima u kojima je stradalo 18 osoba, mahom maloletnih.

„Državna firma ‘Telekom’ finansira sve serije i sve filmove u ovoj zemlji, a glumci koje, znači, država direktno finansira, kače na svoje društvene mreže, zbunjujući narod da ova država nije dobra. I sad je pitanje – rođaci, ko vam daje pare da vi lepo živite i s kojim pravom vi, koji lepo živite, jer mnogo se serija snima i nikada glumci nisu bili besniji, čast izuzecima, pa se postavlja pitanje ko je tu lud? Mislim, onda nemojte da glumite u serijama i filmovima, nemojte da uzimate pare od države i idite demonstrirajte protiv Vučića. Samo moramo da budemo fer-plej i da kažemo onako kako jeste. Ovde je kao neka, s oproštenjem, sprdnja“, ispričala je Jelena Karleuša.

Povodom pevačicinih reči, portal Nova.rs stupio je u kontakt sa Svetlanom Cecom Bojković, istaknutom glumicom koja je ostvarila maestralne uloge u pozorištu, na filmu i na televiziji, a koja se nikada nije libila da iznese i svoje društvene i političke stavove.

„Glumci koji rade (snimaju) plaćeni su za svoj rad, oni nisu čašćavani za političku podršku. Da li ova priča znači da bi ‘takve’ trebalo izopštiti i ukinuti im pravo da snimaju?“, zapitala se Svetlana Bojković za Nova.rs.

Podsetimo, protest „Srbija protiv nasilja“ podržali su brojni glumci, ali i pevači, među kojima su i Seka Aleksić i Slavica Ćukteraš.