Onlajn obrazovanje ostavilo je teške posljedice na cijele generacije, kažu iz Edukativnog centra Big Ben.

I sami su, za vrijeme zatvaranja bili primorani da nastavu organizuju na daljinu. Kažu da su se trudili da ta nastava najviše liči onoj fizičkoj: časovi su trajali kao i obično, svi učenici su prisustvovali i djeca nisu bila prepuštena roditeljima i samima sebi – učilo se na časovima kao i do sada. 

POMOĆ U UČENjU PO ŠKOLSKOM PROGRAMU 

Sve češće učenici traže instruktivnu nastavu, posebno kako se bliži kraj školske godine. Pomažemo im pri učenju srpskog i engleskog jezika, matematike, a dostupan je i profesor razredne nastave za mlađe polaznike. Radimo po školskom programu, individualno ili u grupama. 

PRIPREMA PRVAČIĆA 

Organizovali smo pripremnu nastavu za osnovce, subotom i nedjeljom po dva sata, cijeneći da je predškolsko obrazovanje veoma važno.

Djeca se moraju navići i naučiti da uče; naučiti odnosu i odgovornosti prema školi, bontonu, odnosu prema nastavniku, ali i drugim učenicima, prema radnoj sredini, te prema domaćim zadacima.

Korona situacija je zatvorila vrata predškolskih ustanova, a cijele generacije djece su propustile tromjesečno predškolsko obrazovanje. 

MONTESORI ŠKOLICA 

Zabavu i učenje po Montesori vaspitnoj metodi u Big Benu mogu potražiti polaznici uzrasta od 3 do 6 godina i to svaki ili svaki drugi dan. Montessori je metod učenja poznate italijanske pedijatrice Marie Montesori, a zasniva se na samostalnosti djece u svakodnevnom životu, sa motom “Pomozi mi da uradim sam”.

Učionica je opremljena tako da su svi predmeti u njoj dostupni djetetu, te bezbjedni i laki za korišćenje. Insistira se na aktivnostima iz svakodnevnog života: samostalnoj brizi za sebe i ljude oko sebe, svakodnevne aktivnosti poput obuvanja, oblačenja, vezanja, zakopčavanja i otkopčavanja, pa do ponašanja za stolom, korišćenja escajga i slično.

Maria Montesori je rad sa djecom zasnivala na sljedećim načelima: poštovanju djeteta, osposobljavanju čula i kretanju, slobodi, ali i disciplini, te odgoju kreativnosti.

U Montessori školicu je integrisan kurs engleskog jezika, dva puta sedmično po Kembridž (Cambridge) programu. 

KURSEVI JEZIKA 

Engleski, njemački i ruski jezik možete učiti u ovom edukativnom centru, u grupama ili individualno. Važi i za djecu i za odrasle, a procjena znanja vrši se na licu mjesta i besplatna je. Nakon završenog kursa, organizovano je polaganje, uz dobijanje priznatog certifikata u našoj i drugim zemljama. 

“ONLAJN” PROGRAMI 

Za odrasle polaznike, u ponudi su i onlajn programi jezika. Cijene da je odraslima onlajn kurs nekada prihvatljiviji: štedi vrijeme i novac i dostupan je bilo gdje. Onlajn kursevi, individualno ili grupno dostupni su na engleskom, njemačkom, španskom i francuskom jeziku. 

KORONA OPREZ  

U ovoj školi poštuju se epidemiološke mjere nošenja maske, dezinfekcije ruku i radnog prostora. Ukoliko se radi u grupama, one nisu brojnije od deset članova. 

Dodatne informacije možete dobiti na “Fejsbuk” stranici Big Ben Istočno Sarajevo na linku ovdje, “Instagram” stranici bigbenistocnosarajevo na linku ovdje ili putem e-mail adrese bigbenistocnosarajevo@gmail.com, te na broj telefona 065 560 820

Ukoliko želite da lično posjetite školu i dogovorite se sa profesorima, moguće je, uz prethodnu najavu zbog epidemiološke situacije. Adresa je Hilandarska 38, Istočno Novo Sarajevo