Каратисти Игмана учествовали су прошлог викенда на два међународна турнира. Сениори до 21 године и јуниорке су остварили одличне резултате на престижном 17. Супер ЕНПИ купу у Соботици, док су кадеткиње блистале на 8. Интернационалном МБ Маваши купу у Београду.
Овогодишњи Супер ЕНПИ куп у Суботици окупио је 99 клубова и 1620 такмичара из 15 европских земаља. Каратисти Игмана наступали су са седам такмичара, а и овај пут имали су запажене резултате. Освојили су шест медаља, од чега двије златне, двије сребрне и двије бронзане.
– Обзиром на то да је ово прво такмичење након паузе можемо бити задовољни. У јакој конкуренцији показали смо да имамо одличне каратисте – рекао је Радивоје Маунага, један од тренера у Игману.

karatisti

На Маваши купу у Београду учествовало је 40 клубова из земаља бивше Југославије, а кадеткиње Игмана освојиле су четири медаље, двије златне, и по једну сребрну и бронзану.
– На овом купу учествовали смо први пут. Одлучили смо да старији такмичари иду у Соботицу, а екипа кадеткиња у Београд. Резултати су задовољавајући – каже Реља Ковач, шеф стручног штаба Игмана.

Резултати (Суботица):
Злато: Миљана Фуртула (У21, борбе), Марина Мандић (јуниорка, борбе).
Сребро: Давид Ковач (У21, борбе), Александар Шиљеговић (У21, борбе).
Бронза: Сениори до 21 године борбе екипно (Никола Лубура, Давид Ковач, Александар Шиљеговић, Давид Крајишник), јуниорке борбе екипно (Миљана Фуртула, Марина Мандић, Ирена Лубура).

Резултати (Београд):
Злато: Анђела Кнежевић (кадеткиња, борбе), кадеткиње борбе екипно (Ана Ковач, Романа Калинић, Анђела Кнежевић).
Сребро: Романа Калинић (кадеткиња, борбе)
Бронза: Кадеткиње кате екипно (Ана Ковач, Романа Калинић, Анђела Кнежевић).

IZVOR:GRAD ISTOCNO SARAJEVO