OSF-Tango-750x350Roditelji i prijatelji Omladinske škole i Kluba malog fudbala Tango uputili su na ime predsednika Staše Košarca inicijativu o osnivanju OFK Tango, koji bi već od naredne takmičarske sezone nastupao u Regionalnoj ligi Republike Srpske – grupa Jug.
Ideju o osnivanju OFK Tango podržavam. Razmišljali smo o tome u klubu, a posebno me raduje što je inicijativa potekla od roditelja. Naša omladinska škola broji oko 150 dečaka, kojima je potreban klub u kojem bi bili u zvaničnom takmičarskom pogonu. Narednih dana održaćemo sednicu Upravnog odbora, a potom i sednicu Skupštine, kako bismo zvanično usvojili akt o osnivanju kluba i ušli u proceduru registracije – rekao je Košarac.
Osnovni cilj kluba bio bi da se kroz nastup u najnižem rangu takmičenja stvara vlastiti igrački kadar.
Za početak ne bi nametali visoke ambicije. Jednostavno, klub bi bio neka vrsta filtera. Određen broj dece bi stasao u prvotimce OFK Tango, dok bi drugi deo nastupao za KMF Tango. Takođe, dugoročno gledano oni koji okončaju karijeru u velikom, imali bi priliku da igraju mali fudbal. Imamo odličnu početnu bazu i ostaje nam da kvalitetnim radom pokažemo da naša sredina može izroditi dobre fudbalere – smatra Košarac.
Naglasio je da se u KMF Tango i OŠF Tango posebna pažnja posvećuje edukaciji trenera.
Za ovaj rang takmičenja već imamo licencirane trenere, Ivana Stankovića, Mirka Čamparu i Bojana Jaminu. Uskoro će im se pridružiti Branislav Arsenijević i Ognjen Milinković. Edukacija trenera je stalan proces u klubu, jer samo uz stručan rad s decom možemo očekivati rezultate u budućnosti – kaže Košarac.

Izvor: SportDC