Žika Jakšić, jedan je od glavnih producenata i menadžera Grand produkcije i čelni čovjek muzičkog šoua “Zvezde Granda” koji se prikazuje od 2003. godine. Osim “Zvezda Granda”, osmislio je i takmičenje za malo starije takmičare – “Nikad nije kasno”.

Njegov put do uspjeha nije bio lak, a njegova životna priča je, malo je reći, zanimljiva, prenosi Blic

Rođen 1964. u Aleksandrovcu Župskom, dobio je ime Saša jer njegov kum nije želio da ga svi zovu Aca. Međutim, njegovim pravim imenom zovu ga samo roditelji, kum i jedan prijatelj.

Nadimak Žika dobio je tokom svoje fudbalske karijere.

Rođen 1964. u Aleksandrovcu Župskom, dobio je ime Saša jer njegov kum nije želio da ga svi zovu Aca. Međutim, njegovim pravim imenom zovu ga samo roditelji, kum i jedan prijatelj.

Nadimak Žika dobio je tokom svoje fudbalske karijere.

Naime, često je suzama reagovao na poraze na terenu dok je bio strastveni fudbaler, a njegovo izražavanje emocija su mnogi miješali sa živčanošću, te je tako ostao Žika, kako je otkrio jednom prilikom.

Počeo je da studira na Fakultetu za fizičku kulturu ali taj fakultet nikada nije završio. Žika je i te kako zarađivao za život sa bendom „Ritam srca“, a u Njemačkoj je kratko imao dobru karijeru.

– U Njemačkoj sam sebi izmislio posao: bio sam jedini legalni distributer CD-ova. Poslovao sam i sa izdavačkim kućama „Zam“, „Renome“ i „Južni vetar“. Dolazili su i Boba Živojinović i Saša Popović kod mene u Njemačku. A sve je počelo zbog jednog strašnog loma. Imao sam nevjerovatan pad, bio sam ispod nule. Tada sam se i razveo i u tom periodu, 2000. godine, počela je da se rasipa i moja grupa „Ritam srca“, u kojoj sam bio basista. Pukao sam po svim linijama: i poslovno, i privatno, i finansijski. Kao kula od karata, sve se srušilo. Tako nešto ne bih poželeo ni najvećim dušmanima. Ali kada bih mogao da se vratim nazad i biram put, ponovo bih sve volio da mi se isto desi. Sve je to uticalo na mene. Sabrao sam neke stvari, prelomio mnogo preko glave i koliko god to bilo teško psihički u tom trenutku, uspio sam da se izborim – rekao je Žika koji je jedno vrijeme vodio veoma uspješan restoran u Gelzenkirhenu. Muzičar je i poslije restorana zapao u dugove.

Jakšić je poslije restorana svirao u Njemačkoj, a uporedo je radio kao spasilac da bi naredne sezone postao šef smjene. Na kraju je dao otkaz zbog benda.

Zbog života u inostranstvu, došao je na ideju da i na našim prostorima plasira muzički šou-program, budući da su ovakvi TV formati i te kako bili popularni van granica naše zemlje, a danas je to jedna od najpopularnijih emisi