Turistička ponuda Istočnog Sarajeva i okruženja od danas značajno je bogatija jer je naselјu Toplik otvoren moderni multifunkcionalni ugostitetlјski kompleks  „Vila Medžik SA“, koji osim raznovrsnih usluga na visokom nivou,  nudi posebnu pogodnost za djecu – besplatnu haloterapiju u „slanoj sobi“.

Foto: Vila Medžik SA

„Kompleks Vila Medžik Sa’ okružen je planinskim lјepoticama, i ukrašen svježinom i mirom, i predstavlјa kompoziciju luksuza, tišine i nesvakidašnje ponude uz nasmijano i profesionalno osoblјe“, kaže  za Srnu PR „Vile Medžik Sa“ Bojana Turuntaš.

Ona pojašnjava da će svoj djeci koja imaju respiratorne probleme i preporuku nadležnog doktora da koriste haloterapiju,  na korištenje biti ustuplјena slana soba apsolutno besplatno, uz predhodnu najavu i rezervaciju termina.

Poznato je da se moderna haloterapija smatra alternativnom metodom liječenja koja ne zamjenjuje terapiju lijekovima, ali je nadopunjuje i umanjuje potrebu za njihovin korištenjem, i zasnovana je na doziranom boravku lica u posebno opremlјenoj „slanoj“ sobi, te je kao takva potpuno prirodna i nema interakcija s lijekovima.

Preporučlјiva je svima, uklјučujući i djecu, trudnice ili starija lica.

Terapija se provodi udisanjem mikročestica suvog, slanog aerosola – vazduha obogaćenog finim česticama soli. Takav vazduh prodire duboko u dišne puteve, znatno dublјe od prirodnog morskog ili onog iz vlažnih inhalatora, a njegovo udisanje bitno utiče na smanjenje upala, i pobolјšanje rada pluća.

U  sklopu kompleksa „Vila Medžik Sa“ nalaze se dva smještajna objekta, mali spa- centar, loung-bar, otvoreni bazen, natkriveni drveni trijem, recepcija, privatni natkriveni parking, dječje igralište i drugi prateći sadržaji.

Svih šest apartmana posebno su dizajnirani određenom temom koja se provlači kroz različite detalјe enterijera, pa nose nazive „Baščaršija“, „Jahorina“, „Valter“ i „Pahulјica“, dok sobe nose nazive „Vučko“ i „Tesla“.

„Više informacija za sve zainteresovane nalazi se na sajtu kompleksa http://villamagic.ba/