U prelijepom ambijentu My Face u Sarajevu jučer i danas održan je 3. Coffee Fest, koji je realiziran pod motom “Užitak te zove”. Brojni posjetioci uživali su u raznim okusima kafe, čokolade, toplih napitaka i imali su priliku degustirati nove interpretacije kafe sa žestokim pićem, a ulaz je bio besplatan.

Veliki broj izlagača pripremio je različita iznenađenja za nepce, ali i oči. Baristi su se potrudili da, osim dobrog ukusa, naprave i umjetnost u šoljici kafe ili tople čokolade. Posjetioci su mogli degustirati kafu brendova „Illy“„Franck“, „Lavazza“,„Manuel“, „Nescafe“ i drugih, koji su se potrudili da i ovaj put donesu nešto novo za ljubitelje kafe.

– Prvi put smo na sajmu i prepoznali smo njegov potencijal. Drago nam je da smo dio ove priče. Predstavili smo program za profesionalne ugostitelje, ali i naše kafe za domaćinstva kao što su mljevena kafa, kafa u zrnu… Promovirali smo i našu novu tehnologiju i inovacije, a to su nove limenke koje su ispunjene atmosferom i koje su unaprijeđene na tržištu. Konkurencija nas ne može kopirati, a jedna od novina je limenka od 1,5 kilograma za manje potrošače da mogu osiguravati kvalitet kafe – kaže Marija Čuljak, brand manager „Illya“ za BiH.

Danas je održano i takmičenje 3. Latte Art Challenge Sarajevo u organizaciji Bar Art, MD ent. i Udruženja “Profesional”. Dvadeset barista takmičilo se u dvije kategorije, a na kraju nagrada najboljeg zasluženo je pripala Vukoti Kaziću iz Podgorice. Drugoplasirana je bila Matea Vuletić iz Solina, a treći Urh Prašnikar iz Litaja.