slikacitavaIstočno Sarajevo – Pripremni period za nastavak bh. šampionata se približava, ali u Slaviji još nije imenovan novi trener, nije poznata ni transfer lista, a čelni ljudi kriju imena i potencijalnih pojačanja.

Sve ovo bi trebalo da bude poznato nakon večerašnjeg sastanka Upravnog odbora kluba.

– Moramo sve riješiti u sedmici koja je ispred nas. Komisija koja je formirana za izbor trenera još nije dostavila Upravnom odboru na razmatranje prijedlog o novom strategu. Vjerujem da će to biti danas i da ćemo završiti taj dio u naredna dva dana. Transfer listu će praviti trener – rekao je predsjednik kluba Zdravko Šavija.

“Glas Srpske” je u prethodnom periodu pisao da je u krugovima bliskim klubu već poznato da je novi šef stručnog štaba “sokolova” Milomir Odović, koji nam je otkrio da danas ili sutra dolazi u Istočno Sarajevo da definiše ono o čemu je razgovarano, ali ostaje nejasno zašto to u uprava “plavo-bijelih” još krije.

– Tako smo se dogovorili. Jedan od ova dva dana dolazim u Istočno Sarajevo i ako bude sve kako smo se dogovorili, počinjemo da radimo 15. januara. Biće potrebno nekoliko pojačanja, ali sam svjestan da finansijska situacija nije idealna. Zbog toga sam uvjeren da ne možemo razmišljati o nekim provjerenim igračima, međutim, bitno je da se dovedu pojačanja koja mogu izvršavati zadatke koje pred njih postavim, s ciljem opstanka u ligi – poručio je Odović.