Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, sa saradnicima organizovao je 02.06.2017. godine, tradicionalni prijem za učenike nosioce diploma Vuk Stefanović Karadžić, učenike generacije završnih razreda osnovnih i srednje škole i učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima. Prijem je organizovan za 26 učenika  kojima je načelnik uručio priznanja, zahvalnice, knjige, kao i novčane nagrade.

Prvi čovjek Opštine, rekao je da je prijem prilika da se najboljim učenicima osnovnih i srednje škole, njihovim nastavnicima i profesorima, čestita na postignutim rezultatima i poželio je uspjeh u daljem toku školovanja.

„Ovi učenici su ambasadori naše opštine i na takmičenjima predstavljaju školu i lokalnu zajednicu „ istakao je načelnik Božović.

Među nagrađenim učenicima je Miljana Drašković, učenik generacije Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“. Miljana je istakla da je potrebno mnogo napora i rada da bi se sve postiglo, veoma je lijep osjećaj kada vas proglase učenikom generacije i to je veliki ponos. Zahvalila se profesorima i porodici koji su joj bili velika podrška.

Direktor Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ Branka Kovačević,

čestitala je najuspješnijim učenicima na izuzetnom uspjehu koji su postigli u toku školovanja i na školskim takmičenjima. Takođe, zahvalila se rukovodstvu opštine na čelu sa načelnikom za podršku i podsticaj  učenicima.

NAJBOLjI UČENICI ŠKOLSKE 2016/17. GODINE

JU OŠ „ JOVAN DUČIĆ“

Nosioci diplome „Vuk Karadžić“ :

 1. NEVENA VUJIĆ
 2. TEODORA MILOŠEVIĆ
 3. SARA PURKOVIĆ
 4. JELENA KOVAČ

Učenik generacije: SARA PURKOVIĆ

JU OŠ „ALEKSA ŠANTIĆ“

Nosioci diplome „Vuk  Karadžić“ :

1.NATAŠA ELEZ

2.MILICA MASTILO

Učenik generacije: NATAŠA ELEZ

JU OŠ „PETAR PETROVIĆ NjEGOŠ“

Nosioci diplome „Vuk  Karadžić“ :

 1. MILICA KOVAČEVIĆ
 2. SLOBODAN MACAN
 3. OGNjEN GAZDIĆ
 4. SRĐAN LUČIĆ
 5. IVANA SULAVER

Učenik generacije:  SRĐAN  LUČIĆ

JU SREDNjOŠKOLSKI  CENTAR „ ISTOČNA ILIDžA“

Nosioci diplome „Vuk  Karadžić“: MILjANA DRAŠKOVIĆ                                         Učenik generacije: MILjANA DRAŠKOVIĆ

UČENICI KOJI SU POSTIGLI NAJBOLjE REZULTATE NA TAKMIČENjIMA  ŠKOLSKE 2016/2017. GODINE    

 JU OSNOVNE ŠKOLE   

 1. Ilijana Kovač, učenica VII razreda JU OŠ „Aleksa Šantić“ 1. mjesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika.
 2. Mihajlo Kuljanin, učenik VII razreda JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ 1.  mjesto na opštinskom takmičenju iz matematike.
 3. Srđan Lučić, učenik IX razreda JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ 1. mjesto na opštinskom takmičenju iz matematike.
 4. Srđan Lučić, učenik IX razreda JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ 1. mjesto na opštinskom takmičenju iz fizike.
 5. Natalija Pavlović, učenica VIII razreda JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ 1.mjesto na opštinskom takmičenju iz fizike.
 6. Srđan Lučić, učenik IX razreda JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ 1. mjesto na opštinskom , regionalnom i republičkom takmičenju iz informatike.
 7. Žana Novaković, učenica VII razreda JU OŠ „Jovan Dučić“ 1. mjesto na opštinskom takmičenju iz engleskog jezika.
 8. Srđan Lučić, učenik IX razreda JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ 1. mjesto na opštinskom takmičenju iz francuskog jezika.
 9. Željana Sikimić, učenica IX razreda JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ 1. mjesto na regionalnom i 2. mjesto na republičkom takmičenju iz francuskog jezika.
 10. Milica Babalj, učenica IX razreda JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ mjesto na regionalnom i 3. mjesto na republičkom takmičenju iz francuskog jezika.
 11. Nastasija Ješić, učenica V razreda JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ 1. mjesto na opštinskom i 2. mjesto na regionalnom takmičenju iz vjeronauke.

 

JU SREDNjOŠKOLSKI  CENTAR „ISTOČNA ILIDžA“

 1. Vesna Bjeloglav, učenica III3 razreda JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“ 1. mjesto na regionalnom takmičenju iz matematike.
 2. Mladen Todorović, učenik II3 razreda JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“ 2. mjesto na regionalnom takmičenju iz matematike.
 3. Ana Paleksić, učenica I3 razreda JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“ 2. mjesto na regionalnom takmičenju iz matematike.
 4. Jovan Potrebić, učenik I2 razreda JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“ 1. mjesto na regionalnom takmičenju iz fizike i 2. mjesto na republičkom takmičenju.
 5. Vesna Bjeloglav, učenica III3 razreda JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“ 1. mjesto na regionalnom takmičenju iz fizike.
 6. Miloš Kovačević, učenik II2 razreda JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“ 2. mjesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika.
 7. Filip Jokić, učenik II2 razreda JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“ mjesto 2. na regionalnom takmičenju iz srpskog jezika.
 8. Jovana Beatović, učenica III1 razreda JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“ 2. mjesto na regionalnom takmičenju iz ruskog jezika.

Izvor i foto: Opština Istočna Ilidža