Suvišno je pričati o razlozima zbog kojih su ljetni muzički festivali toliko obožavani. Tri dana cijele plejade vrhunskih muzičara, mora, sunca, slobode i nevjerovatno dobre energije kombinacija je zbog koje bi mnogi žrtvovali petnaestodnevni odmor.

http://exitfest.org http://exitmusic.tv http://facebook.com/exit.festival http://twitter.com/exitfestival http://youtube.com/exitfestivaltv http://soundcloud.com/exitfestival http://mixcloud.com/exitfestival http://livestream.com/exitfestival Photo by Bogdan Pedovic EXIT Photo Team

http://exitfest.org

Ovom temom se pozabavio i The Guardian koji je probrao deset najboljih muzički festivalia u Evropi među kojima su se našla dva hrvatska i naš novosadski Exit.

Među favoritima su se tako pojavili Love International,  koji će se po prvi puta održati umjesto omiljenog Garden Festivala u Garden Resortu u Tisnom, kao i Obonjan, jedinstveni dvomjesečni festival iza kojeg se krije suosnivač Hideouta i Unknowna, Dan Blackledge. Uz ova dva dragulja, favoriti The Guardiana su i Exit, Secret Solstice na Islandu, Edge of the Lake u Švajcarskoj, njemački A Summer’s Tale, češki Colours of Ostrava, Weather Festival u Francuskoj, Boom u Portugalu te Primavera Sound u Španiji. U slučaju da razmišljate o putovanju na neki od festivala, ovu listu definitivno treba uzeti u obzir!

SecretSolstice2016_V1

Nova-prica-u-Tisnom-Love-International-umjesto-The-Garden-Festivala_ca_large