​BEOGRAD – Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala odredili su zadržavanje do 48 časova za četiri lica koja su danas privedena zbog sumnje da su izvršila krivično djelo pranje novca koji potiče iz kriminalne aktivnosti klana “Belivuk-Miljković”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Iz MUP-a podsjećaju da su na području Beograda i Pančeva uhapšene B.B. (38), S.Đ. (62), T.M. (32) i M.M. (28), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeni i Veljko Belivuk (36), Marko Miljković (30) i F.I. (30), koji su od ranije u pritvoru.

Mediji prenose da je pritvor, prema nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, određen suprugama Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i Belivukovoj tašti, dok je četvrto lice nevjenčana supruga optuženog pripadnika kriminalne grupe Filipa Ivanovića.

One su osumnjičene da su od 2015. do početka ove godine plasirale u legalne tokove više od milion evra koji potiču iz kriminalnih djelatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe.