bobar_banka_ajb_main_0SARAJEVO, 2. APRILA  – Sud BiH odbio je danas prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora za sve osumnjičene uhapšene u akciji “Lavina” i odredio im mjere zabrane, rečeno je Srni u Sudu BiH.
Mjere zabrane se odnose na zabranu napuštanja boravišta, odnosno adrese stanovanja, zabranu putovanja, oduzimanje putnih isprava i zabranu sastajanja sa određenim osobama.

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za devet osoba uhapšenih u akciji “Lavina” zbog sumnje da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za 123 miliona KM, među kojima su direktor Agencije za bankarstvo Srpske Slavica Injac i direktor Investiciono-razvojne banke Snežana Vujnić.

Pritvor je bio predložen i za direktora Bobar banke od maja 2010. godine do marta 2014. godine Petra Cacanovića, direktora Bobar banke od marta 2014. godine Anu Mirosavljević, članove Nadzornog odbora banke Sonju Kurtum i Sašu Tomića, direktora Sektora rizika u banci Batrića Đurišića, internog revizora Zdravka Dubova i zamjenika direktora banke i direktora Sektora korporativnog bankarstva Igora Prodanovića.

Izvor: SRNA